Editör Halil Güler
  27-12-2020 11:53:00

YENİ YILA GİRERKEN 2. DALGA COVİD-19 BELASINA DİKKAT

YENİ YILA GİRERKEN
2. DALGA COVİD-19
BELASINA DİKKAT

 

Dünya’da  ve ülkemizde insanlara her geçen gün kabus olan, can almaya devam eden  Covid -19 Virüs yeni yıla girerken fazlasıyla yayılmaya ve can almaya devam ediyor. 
Bu sürecte bizlere en büyük görevler düşüyor. Bu görevlerin en başında  (MMT) Maske, Mesafe, Temizlik bu üç kurala uyduğumuz zaman bu süreçten en kısa zaman da kurtulmayı umut ediyorum.
BİRAZ DAHA DİKKAT
Biliyorum insan yaşamında bir takım değişiklikler yapmayı hiç sevmez. Her zamanki gibi arkadaşlarla gezip dolaşalım, bir takım yerlerde eğlenelim, gibi alışkanlıklarımız maalesef devam ediyor. Covid - 19 hastalığı  Dünya’da ve Ülkemizde maalesef 2. dalga olarak yaşamımızı tehdit etmeye devam ediyor. Covid-19 hastalığı hayatımızı, yaşantımızı, işimizi tamamen değiştirdi. Bu süreçte can derdine düşen baba evladından, evladı çocuklarından kaçar hale geldi. 
Ülke olarak biraz daha dikkatli olmazsak yine eski süreçden daha kötü olabiliriz. 
Bu değişiklikler yalnız Türkiye’de değil, bütün Dünya ülkelerinde daha fazla yaşanıyor. Özellikle de sağlığımızın korunması açısından çok uzun bir süre yüzümüzde maskesiz dışarı çıkamayacağımızın  işaretleri veriliyor.
Eğer biraz dikkatli olmazsak, kurallara uymazsak inanın Covid - 19 illeti bizleri evlerimize günlerce, aylarca hapsedecek.  Hayatta sağlıklı ve mutlu olmak istiyorsanız önce kurallara uyarak sağlık diyoruz ve sağlığımıza dikkat etmeliyiz.Covid-19 kimseye torpil yapmaz. Onun için kimse özel değildir.  bu süreçte kendimize ve çevremize biraz daha DİKKAT diyoruz.
Özellikle bir konuyu sizlere aktarmak istiyorum. Geçtiğimiz günlerde Pendik Türk Kızılay Şuba  Başkanı Nurettin Beşinciyi makamında ziyaret ettim. Ziyaretimin amacı,Covid- 19 belası nedeniyle  Ülkemizin geçtiği bu zor süreçte Pendik Türk Kızılayının yapmış olduğu çalışmalardan bilgi almaktı. Başkan Nurettin Beşinciyi ziyarete girdiğimde, Beşinci telefonla görüşüyordu. Telefon görüşmesi sonrasında bana söylediğini aynen aktarıyorum. Telefonla CHP Pendik ilçe başkanı Doğan Çakmakla görüştüm Pendik’teki tüm mahallelerde yardıma muhtaç ailelerin isim listesini istedim dedi. Biz sadece CHP’den değil tüm siyasi parti ilçe başkanlarından istiyoruz dedi.. Demek oluyor’ki, Türk Kızılayı’nın yapmış olduğu yardımlar hiç bir zaman din, ırk, görüş,ayırımı yapmadan yardımlarına devam ettiğinin bir göstergesi olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu,
Yeni yılın Dünya’ya, Ülkemize sağlık, Huzur, Mutlulık getirmesi temennisi ile;  Hoşça Kalın.

  Bu yazı 5477 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • HABER ARŞİVİ
    YUKARI