Editör Halil Güler
  13-02-2023 14:04:00

GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜDÜR

GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜDÜR

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın  Pazarcık ilçesinde meydana gelen  7,7 şiddetinde ki yıkıcı bir depremin  korkusunu atlatmadan, bölgede meydana gelen 7,6 şiddetindeki deprem yüzyılın en büyük yıkıcı depremlerden birisi oldu. Ülkemiz de yaşanan 1939 Erzincan depremi ile 17 Ağustos  Gülcük depreminden sonra  en feci doğal afetle karşı karşıyadır.

Kahramanmaraş ile birlikte Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana  ve Malatya’da da büyük yıkımlar meydana geldi.

Yüzyılın en büyük yıkımın yaşandığı “Asrın Felaketi” adı verilen deprem sonrası çok büyük acıların yaşandığı ülkemizde  “Gün sen – ben ayırımı yapmadan birlik ve beraberlik günüdür. “Acılar Paylaştıkça Azalır”  sözü doğrultusunda ucuz siyasi ve ideoljik kutuplaşmalara çanak tutacak bir gün değildir. Gün Her şeyden daha önemli Bir olma Birlik olma, kenetlenme, kucaklaşma, günüdür,

Gün hiçbir siyasi parti ayırımı gözetmeksizin Türkiyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Lazıyla Gürcüsüyle, Tatarıyla bir olma birlik olma yaralarımızı birlikte sarma günüdür.

Asrın felaketinde, enkaz altından bir can daha kurtarmak için canla başla çalışan Afet ekiplerine, Türk Kızılayına, Yerel Yönetimlere, Sivil Toplum kuruluşlarına, Gönllülere, Dünya’nın çeşitli ülkelerinden yardıma gelen tüm ekplere, ne kadar teşekkür etsek azdır.  

  Bu yazı 3602 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • HABER ARŞİVİ
    YUKARI