Editör Halil Güler
  15-08-2021 13:50:00

Birlik ve Beraber Olma Zamanı

Birlik ve 
Beraber
Olma Zamanı
 
Ülkemizde  meydana gelen yangın ve sel felaketlerinde zarar gören halkımızın yanlarında olma, yaralarını hep birlikte sarma, Ülke olarak bir ve birlikte olma zamanıdır.
 
28/7/2021 tarihinde başlayan ve başta Akdeniz ile Ege kıyılarındaki iller olmak üzere farklı illerimizde meydana gelen yangın afetleri ile ülkemizin birçok bölgesinde meydana gelen sel afetlerinden zarar gören vatandaşlarımız için, Türkiye tek yürek oldu.
Yangın ve selden zarar gören il, ilçe, köylere ülkenin her kesiminden yardım ekipleri gönderildi.
 
Pendik ve Tuzla Belediyeleri Antalya Manavgat yangınına yangın söndürme ve ilk yardım ekipleri ile birlikte ihtiyaç ve gıda maddeleri yardımında bulunmuşlardı. Batı Karadeniz de meydana gelen yağış sonrasında selden zarar gören Kastamonu, Sinop, Karabük ve Bartın il ve ilçelerine iş makinaları, temel gıda maddeleri gönderdi.
 
Atalarımız, Birlikten kuvvet doğar demişler. İşte o zaman, tam da bu zaman Birlikte yaralar sarılır, yanan, yakılan zarar gören ormanların yerlerine yeni ağaçların dikilmesi gereken zaman, Sel felaketinde zarar görenlere yardım elinin uzatılacağı zaman işte bu zaman, Ekmeğini, aşını, yiyeceğini, içeceğini, giyeceğini paylaşma zamanı.
O Yüzden birlik olmak en güzel duygudur. Hayata anlam katmaktır insanları kucaklamaktır Topluma faydalı olmaktır. 
 
İşte birlik ve beraberlik böyle bir şey.
Bunun adı da 
Yardımlaşma
Yaraları birlikte sarma
  Bu yazı 5775 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • HABER ARŞİVİ
    YUKARI