Yolsuzlukla suçlanmış, apar topar koltuğundan kaçmıştı! Eski FIFA Başkanı Blatter'den çirkin Katar açıklaması

18 Kasım'da Katar'ın ev sahipliğinde başlayacak FIFA 22. Dünya Kupası öncesinde gerilim bitmek bilmiyor. Son olarak rüşvet suçlamasıyla görevini bırakan eski FIFA Başkanı Sepp Blatter oldukça çirkin bir açıklama yaptı.
 Tarih: 08-11-2022 19:40:00
Yolsuzlukla suçlanmış, apar topar koltuğundan kaçmıştı! Eski FIFA Başkanı Blatter'den çirkin Katar açıklaması

                   
Haber 7 - Spor Servisi

Bu ay Katar'da başlayacak FIFA 22. Dünya Kupası öncesinde 32 takımda son hazırlıklar gerçekleştiriliyor. Ev sahibi ülkede de son pürüzler giderilirken gözler rekabet dolu geçeceği düşünülen karşılaşmalara çevrilmiş durumda.

Fakat Avrupa menşeili güç odakları Katar'ı her fırsatta hedef tahtasına koyuyor. Daha önce 'LGBT' propagandaları ile topa tutulan ülke, bu kez Sepp Blatter'in çirkin açıklamalarıyla gündeme geldi.

18 yıl boyunca görev yaptığı FIFA Başkanlığından rüşvet iddiaları nedeniyle ayrılmak zorunda kalan Sepp Blatter, Katar seçiminin 'Hata' olduğunu belirtti. Blatter bu hatayı tıpkı kendisi gibi 'rüşvet' yiyen Michel Platini'ye bağladı.

'ABD'YE VERİLMESİNİ KARARLAŞTIRMIŞTIK'

2018'deki Dünya Kupası'nın Rusya'da düzenlenmesinin akabinde, 2022'nin ABD'ye 'jest' maksatlı verilmesi görüşünü savunan Blatter, açık açık lobiler arasında yapılan gizli görüşmeleri anlattı.

'Katar seçimi bir hataydı' diyen rüşvetçi eski başkan, şu ifadeleri kullandı:

"2010'da, FIFA Yürütme Komitesi'ndeki toplantıda 2018'i Rusya'ya; 2022'yi de ABD'ye vermeyi kararlaştırmıştık.

Yıllardır birbirine muhalif olan bu iki ülkenin sırayla ev sahipliği yapmasının ortamı yumuşatacağını düşünüyorduk.

Ancak 2010'daki FIFA Kongresi'nden bir hafta kadar önce Michel Platini beni arayarak Kupa'nın ABD'ye verilemeyeceğini söyledi."

2016 yılında yolsuzluk suçlamalarından ötürü görevini bırakan Sepp Blatter, UEFA Başkanı Michel Platini'yle beraber 8 yıl süreyle futboldan men edilmişti.

Etiketler
  Bu haber 34652 defa okunmuştur.
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Spor Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • HABER ARŞİVİ
    YUKARI