Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaprislerle kaybedecek vakit yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Doğanşehir'de yaptığı açıklamada, "Kentsel dönüşüm konusunda artık kimsenin kaprisleriyle, ideolojik bağnazlıklarıyla kaybedecek vaktimizin olmadığını görüyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Doğanşehir'de açıklamalarda bulundu.
 Tarih: 01-03-2023 12:00:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaprislerle kaybedecek vakit yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaprislerle kaybedecek vakit yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Doğanşehir'de yaptığı açıklamada, "Kentsel dönüşüm konusunda artık kimsenin kaprisleriyle, ideolojik bağnazlıklarıyla kaybedecek vaktimizin olmadığını görüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Doğanşehir'de açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sizlerle birlikte Doğanşehirli kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi sunmak istiyorum. Ülke olarak sancılı bir dönemden geçiyoruz. Kötü hava şartları, hasar gören yolların ulaşımı güçleştirmesi gibi elimizde olmayan sorunlarla hep birlikte sıkıntılı süreçler geçirdik. Malatya'ya 5. günde geldiğimizde yaşananları yerinde gördük. İnsanlık tarihinin en büyük afetlerinden birini yaşadık. Asrın felaketi olarak tanımlanan 6 Şubat depremlerinde 11 ilimizde 44.374 canımızı kaybettik. 115 binin üzerinde vatandaşımız yıkıntıların altından yaralı olarak kurtarıldı. Zaten endişeli olan şehirlerimiz artçı sarsıntılar yüzünden sürekli teyakkuz halinde kalıyor. Bilim insanları eşi benzeri görülmemiş bir deprem fırtınası yaşanmadığımızı dile getiriyor. Bir kez daha hasarlı binalardan uzak durulması gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Devlet ve millet olarak asrın felaketi karşısında asrın dayanışmasını sergileyerek engelleri aşmanın çabasındayız.

"SİZLERE VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTACAĞIZ"

Taşınma desteklerinin ödenmesine başlandı. Depremde yakınını kaybedenlere acil ihtiyaçlarını karşılamaları için 100 bin lira veriyoruz. Günde 3 öğün sıcak yemek veren seyyar mutfaklarımızın yanında kumanya yardımlarımız da sürüyor. Dağıttımız çadır sayısı 3 bin 750 bini aştı. Biraz daha hassas bir konu olan doğalgaz ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Karayolları ekiplerimiz her yerde olduğu gibi Doğanşehir'de de canla başla çalışıyor. Malatya'da 62 bin konut inşa edeceğiz. En kısa zamanda Doğanşehir'i yeniden ayağa kaldıracağız. Geçmişte bunu defalarca başardık. Yapamazsınız başaramazsınız diyenlere inat vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri her zaman yerine getirdik. Vatandaşlarımızı huzurla ikamet edecekleri modern binalara kavuşturacağız. Sizlere verdiğimiz sözü muhakkak tutacağız. Yeni yerleşim yerlerimiz jeolojik incelemelerle yapılacak. Şehirlerimizin hayati özelliklerini korumak önceliklerimiz arasında geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afşin'de şu açıklamalarda bulundu. 

Zorluklar olsa da ilk günden itibaren sizlerin yanındayız. Kamu kurumlarımızla, belediyelerimizle ilçemizi bir an önce ayağa kaldırmanın gayretinde olduk. Afşin'de yaraların sarılmaya başlandığını görüyoruz. İhtiyaç duyulan çadırlar dağıtıldı, konteynerları süratle yerleştireceğiz. Gıda, elektrik ve diğer sıkıntılarla ilgili bir sorun kalmadı. Depremzedelerimizin maddi külfetlerini hafifletecek adımlar atıyoruz. 3 bin ila 5 bin arasında kira yardımı yapıyoruz.  Evini taşıyacak depremzedelerimize 15 bin lira taşınma yardımını bugün itibarıyla ödemeye başlıyoruz. Felaketten etkilenen vatandaşlarımıza 10'ar bin lira ödeme yapıyoruz. Yitip giden canlarımızı geri getiremezsek de maddi kayıpların tamamını telafi edeceğiz. Sizlerden hükümetinize güvenmenizi istiyorum. 1 yıl içerisinde konutları tamamlayarak sizleri geçireceğiz. Acımız ne kadar büyük olursa olsun, irademiz de bir o kadar kuvvetlidir. Bütün afetlerde nasıl başardıysak aynı şekilde 11 vilayette bunu başaracağız. Devlet olarak bugüne kadar hiçbir vatandaşımızı çaresiz bırakmadıysak bu sefer de kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız. Bu zor günlerin üstesinden beraber geleceğiz. Sizleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum. 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile incelemelerde bulunmak üzere geldiği, 6 Şubat'ta meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki ikinci depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, depremzedeleri ziyaret etti.

Elbistan Afet Koordinasyon Merkezi'ne geçerek yetkililerden son durum ve çalışmalara ilişkin bilgi alan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Elbistanlılara geçmiş olsun temennisinde bulundu, depremlerde hayatını kaybedenler için Fatiha Suresi okudu.

Tarihe "en acı günlerden biri" olarak geçen depremlerden ikincisinin merkez üssünün Elbistan olduğunu anımsatan Erdoğan, aynı gün içinde 9 saat arayla yaşanan bu depremlerin ilçede çok ağır tahribata yol açtığını belirtti.

İlk depremi az veya ağır hasarla atlatan binaların neredeyse tamamının ikinci depremde enkaza döndüğünü dile getiren Erdoğan, şunları paylaştı:

"Bilim insanları, maruz kaldığımız afeti, 'istisnai bir tabiat hadisesi' olarak tanımlıyor. Her biri neredeyse ayrı bir deprem yıkıcılığında olan artçı sıkıntılar halen devam ediyor. Geçen hafta Hatay'da yaşanan sarsıntıların ardından dün de Malatya'da benzer bir durumla karşılaştık. Ne yazık ki bu sarsıntılarda da yıkımlar yaşadık, can kayıplarımız ve yaralılarımız oldu. Hasarlı binalardan uzak durulması gerektiğinin altını tekrar çizmek istiyorum. Depremin vurduğu tüm il ve ilçelerdeki vatandaşlarımızdan, bu konuda daha dikkatli olmalarını bekliyoruz."

"DEPREMZEDELERİMİZİN YAŞADIĞI ACININ BÜYÜKLÜĞÜNÜN FARKINDAYIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta, arama kurtarmadan yardım çalışmalarına kadar her konuda, 41 binin üzerinde personel ve 5 bin 733 iş makinesinin görev yaptığını bildirdi.

Depremlerde sadece Elbistan'da 1000'in üzerinde, Kahramanmaraş genelinde 12 bin 683 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Erdoğan, yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Depremzedelerimizin yaşadığı acının büyüklüğünün farkındayız. Rabb'im tüm depremzedelerimize sabrı cemil ihsan eylesin diyoruz. Milletimizin sergilediği dirayet ve metanet karşısında da duygulanmamak elde değil. İl ve ilçe ziyaretlerimizde milletimizin bu imtihanı gerçekten vakur bir şekilde göğüslediğini görüyoruz. Bu asil duruş karşısında devlet olarak biz de depremzedelerimize olan sorumluluklarımızı hakkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. İlk günlerde deprem alanının genişliği, çetin kış şartları ve yıkımın büyüklüğü, yürütülen çalışmaları olumsuz etkilemiş olsa da kısa sürede tüm engellerin üstesinden gelmeyi başardık. Karşımıza çıkan zorlukları birer birer aşarak, ihtiyaç duydukları her alanda depremzedelerimizin yanında olduk. Sivil toplum kuruluşlarımızdan belediyelerimize, uluslararası yardım ekiplerinden gönüllülere kadar arama kurtarma ve yardım çalışmalarına destek veren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum."

"SADECE MARAŞ'TA ÇADIR SAYISI 77 BİNE ULAŞTI"

Depremden etkilenenlerin yükünü hafifletmek, sıkıntılarına çözüm üretmek, dertlerine derman olmak için canla başla çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, bugüne kadar Elbistan'dan köylerine veya yakın yerlerdeki akrabalarının yanına gidenler haricinde toplam 20 bin 300 depremzedenin tahliyesini gerçekleştirdiklerini aktardı.

Erdoğan, barınma ihtiyaçlarının karşılanması için çadır kent ve konteyner kent kurulumlarını sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Halihazırda Maraş genelinde çadırda, kamu tesislerinde, yurtlarda, okullarda ve diğer alanlarda 461 bin vatandaşımızı barındırıyoruz. Sadece Maraş'ta kurduğumuz ve dağıttığımız çadır sayısı 77 bine ulaştı. Aynı şekilde ilçeleriyle birlikte şehrimizde 24 bin konteyner planlaması yaptık. Bunların bir kısmını kurduk. İaşe ihtiyaçları için 41 seyyar mutfağımızla vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Çiftçilerimizi de ihmal etmiyor, brandadan yem desteğine kadar her konuda yanlarında oluyoruz. Toplam 32 uzman personelimizle çocuklarımız başta olmak üzere depremden etkilenen tüm kardeşlerimize psikososyal destek veriyoruz. İlçemiz genelindeki 1123 trafonun ikisi haricinde hepsi faal haldedir. Yani elektrik konusunda sıkıntı kalmamıştı. Doğal gaz hatlarındaki sorunların çoğunu giderdik. Böylece abonelerimizin yüzde 75'ine doğal gaz verilmesini sağladık. İçme suyu arzı konusunda da yüzde 98 oranına ulaştık. Kara yollarımızda deprem sebebiyle oluşan tahribatı tamamen giderdik. Haberleşme altyapımızı da güçlendirerek, mobil iletişim sorununu çözüme kavuşturduk."

"İLK ETAPTA MARAŞ'TA 83 BİN KONUT VE 18 BİN 681 KÖY EVİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enkaz kaldırma faaliyetlerinin bitmesiyle Elbistan'ın yeniden imar ve ihyasına başlayacaklarını dile getirdi.

Ekiplerin yaptığı incelemeler sonucu, Elbistan'da 3 bin 487 binadaki 4 bin 339 bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespit edildiğini aktaran Erdoğan, Kahramanmaraş'ın tamamına bakıldığında bu rakamın 45 bin 575 binada, 119 binden fazla bağımsız bölüme ulaştığını, hasar tespit çalışmaları bittiğinde bu sayıların kesinleşeceğini ifade etti.

Arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürerken şehirleri yeniden inşa için gereken hazırlıklara da başladıklarını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Birkaç ay içinde deprem bölgesi genelinde köy evleriyle birlikte 309 bin konutun inşasına başlıyoruz. Kahramanmaraş için, Elbistan için 'hemen şimdi' inancıyla ilk etapta, Maraş'ta 83 bin konut ve 18 bin 681 köy eviyle 'Bismillah' diyoruz. Sizlerden bunun için bir yıl müsaade istiyorum. Bugüne kadar ülkemizin yaşadığı diğer tüm felaketlerde nasıl kimseyi mağdur etmeden herkesi yeni evine taşıdıysak deprem bölgesinin tamamında da aynısını yapacağız. Yeter ki biz birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkalım. Ölenleri geri getiremeyiz, ama onun dışındaki tüm yaraları saracak, tüm yıkımları telafi edecek azme, tecrübeye ve kudrete sahibiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde depremzedeleri ziyaretinin ardından Elbistan Afet Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada, TOKİ'nin, deprem sınavını, yaptığı binaların ön hazırlıkları, inşa kalitesi, depreme dayanıklılığı başta olmak üzere her alanda alnının akıyla verdiğini belirtti.

Daha önce meydana gelen afetlerin ardından Van, Bingöl, Erzincan, Malatya ve İzmir'de yıkımın izlerinin hızla silindiğini hatırlatan Erdoğan, "Birçok ilimizde bunları gerçekleştirmek suretiyle yeni konutları da bu standartlarda inşa edeceğiz. Zemin artı 3 veya 4 kat şeklindeki binalarda, 3 oda 1 salon olarak inşa edilecek konutlarımız, şehirlerimizin kendi mimarileriyle uyumlu şekilde planlanıyor." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, fay hattı ve zemin sıvılaşması olan yerlerde yapılaşmaya izin vermemekte kararlı olduklarını söyleyerek, "Bunun için yeni yerleşim yerlerini, ovalardan dağlara doğru kaydırıyoruz. Sadece konut değil altyapısı, okulu, camisi, sağlık merkezi, çarşısı, parkı, spor alanıyla yepyeni hayat alanları inşa ediyoruz, inşa edeceğiz. Şimdilik çadır kentler, konteyner kentler, şehir içinde ve diğer yerlerde kira, kamu tesislerinde misafir etme gibi geçici barınma imkanı sağladığımız vatandaşlarımızı eskisinden daha güzel evlere kavuşturacağız." şeklinde konuştu.

Teknik ve sosyal alanlarda çalışan tüm bilim insanları, mimarlar ve mühendislerle birlikte bunun gayreti içinde olduklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkemizin demokrasi ve kalkınma atılımlarını gerçekleştirmiş bir yönetim sıfatıyla deprem bölgemizi yeni baştan inşa etmek de inşallah bizlere nasip olacaktır. Deprem tehdidi altındaki şehirlerimizin tamamında da kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırarak binalarımızın yıkıldığı, insanlarımızın altında kaldığı dönemi sona erdirmek için tüm gücümüzle çalışacağız. Yaşadığımız bu büyük felaketin deprem gerçeğini herkese, hepimize tekrar hatırlattığına inanıyorum. Özellikle kentsel dönüşüm projelerimizin ülkemiz açısından ne kadar vazgeçilmez olduğunu hep beraber tecrübe ettik. Artık her kim zehirli diliyle veya insanlarımızı tahrik etmek suretiyle bu işleri engellemeye kalkarsa doğrudan milletimizi ve ülkemizi sırtından hançerlemiş olacaktır."

"KİMSENİN MİLLETİMİZE YENİ BEDELLER ÖDETMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin yeni acılara tahammülü olmadığının altını çizerek, "Biz de ideolojik veya keyfi sebeplerle kimsenin milletimize yeni bedeller ödetmesine müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Deprem bölgesindeki tüm il, ilçe ve köyleri ayağa kaldırırken diğer bölgelerde aynı tehdit altındaki yerleri de süratle dönüştüreceklerini söyleyen Erdoğan, "Rabb'im ülkemizi ve milletimizi daha büyük felaketlerden, belalardan, kazalardan korusun. Rabb'im bizleri bir daha böyle musibetlerle imtihan etmesin." diye konuştu.

"HER ŞEY KISA SÜRE İÇERİSİNDE GELİŞECEK VE DÜZELECEK"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de depremler nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Elbistan'da devletin kararlı ve azimli şekilde bulunduğunu, bu ziyaretin anlamının çok büyük olduğunu belirten Bahçeli, her şeyin kısa süre içerisinde gelişeceğini ve düzeleceğini, tekrar yaşanabilir bir kent haline dönüleceğini dile getirdi.

"BU ZORLUĞU DA BİRLİK, BERABERLİK VE KARDEŞLİKLE AŞACAĞIZ"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.

Devlet millet dayanışmasının en önemli örneklerinden birinin depremlerin hemen ardından sergilendiğini kaydeden Destici, "Bizler Büyük Birlik Partisi camiası Alperenler olarak hem sizlerin yanında hem Cumhurbaşkanı'mızın hem devletimizin hem ülkemizin hem de milletimizin yanındayız. Bu zorluğu da inşallah kim ne derse desin yine birlik, beraberlik ve kardeşlikle aşacağız." dedi.

 

 

KAYNAK: DHA - Haber 7
  Bu haber 651 defa okunmuştur.   Editör: Halil Güler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Gündem Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • PUAN DURUMU
    Takım O G M B A Y P AV
    1 Fenerbahçe 14 12 1 1 37 10 37 +27
    2 Galatasaray 14 12 1 1 28 8 37 +20
    3 Beşiktaş 14 8 4 2 21 16 26 +5
    4 Kayserispor 14 7 2 5 19 14 26 +5
    5 Adana Demirspor 14 6 3 5 26 16 23 +10
    6 Trabzonspor 14 7 5 2 24 18 23 +6
    7 Kasımpaşa 14 6 5 3 25 27 21 -2
    8 Çaykur Rizespor 14 6 5 3 14 19 21 -5
    9 Antalyaspor 14 5 4 5 20 16 20 +4
    10 Hatayspor 14 4 4 6 24 21 18 +3
    11 Fatih Karagümrük 14 4 5 5 17 12 17 +5
    12 MKE Ankaragücü 14 4 5 5 20 20 17 0
    13 Sivasspor 14 3 5 6 17 24 15 -7
    14 Gaziantep FK 14 5 9 0 14 22 15 -8
    15 Konyaspor 14 3 6 5 15 20 14 -5
    16 Pendikspor 14 3 7 4 16 31 13 -15
    17 Başakşehir FK 14 3 8 3 14 20 12 -6
    18 Samsunspor 14 3 9 2 13 23 11 -10
    19 Alanyaspor 14 2 7 5 11 23 11 -12
    20 İstanbulspor 14 2 10 2 11 26 8 -15
    Takım O G M B A Y P AV
    1 Eyüpspor 14 12 2 0 38 10 36 +28
    2 Kocaelispor 14 9 3 2 24 16 29 +8
    3 Göztepe 14 8 4 2 18 8 26 +10
    4 Bandırmaspor 14 7 2 5 18 8 26 +10
    5 Bodrumspor 14 7 4 3 18 11 24 +7
    6 Gençlerbirliği 14 6 2 6 18 14 24 +4
    7 Sakaryaspor 14 6 3 5 19 15 23 +4
    8 Çorum FK 14 6 6 2 23 16 20 +7
    9 Keçiörengücü 14 5 5 4 13 15 19 -2
    10 Erzurumspor FK 14 4 4 6 15 12 18 +3
    11 Manisa FK 14 4 5 5 18 15 17 +3
    12 Boluspor 14 4 6 4 11 17 16 -6
    13 Ümraniyespor 14 4 7 3 14 19 15 -5
    14 Adanaspor 14 5 9 0 12 21 15 -9
    15 Şanlıurfaspor 14 3 6 5 9 17 14 -8
    16 Tuzlaspor 14 3 8 3 12 25 12 -13
    17 Giresunspor 14 2 9 3 9 23 9 -14
    18 Altay 14 1 11 2 7 34 5 -27
    Takım O G M B A Y P AV
    1 Esenler Erokspor 15 12 2 1 31 9 37 +22
    2 1461 Trabzon FK 15 9 2 4 27 9 31 +18
    3 Van Spor FK 15 9 2 4 20 16 31 +4
    4 Ankaraspor 16 7 2 7 20 12 28 +8
    5 Bucaspor 1928 14 7 1 6 20 8 27 +12
    6 Yeni Mersin İdman Yurdu 15 7 3 5 23 14 26 +9
    7 Nazilli Belediyespor 16 8 6 2 23 24 26 -1
    8 Ankara Demirspor 15 7 6 2 19 18 23 +1
    9 Diyarbekir Spor 15 5 5 5 12 13 20 -1
    10 Hes İlaç Afyonspor 15 5 5 5 10 12 20 -2
    11 Karacabey Belediye Spor 15 4 6 5 11 11 17 0
    12 Kırklarelispor 16 4 7 5 12 22 17 -10
    13 Beyoğlu Yeniçarşıspor 15 4 9 2 13 19 14 -6
    14 Bursaspor 15 3 7 5 13 25 14 -12
    15 Serik Belediyespor 15 3 8 4 6 13 13 -7
    16 Altınordu 15 2 7 6 16 18 12 -2
    17 Adıyaman FK 15 3 9 3 12 23 12 -11
    18 Kırşehir Futbol SK 15 3 9 3 12 26 12 -14
    19 Zonguldak Kömürspor 14 2 8 4 13 21 10 -8
    Takım O G M B A Y P AV
    1 Aliağa Futbol A.Ş. 13 10 0 3 25 6 33 +19
    2 Kepezspor FAŞ 12 9 1 2 20 7 29 +13
    3 Edirnespor 12 6 3 3 20 10 21 +10
    4 Ayvalıkgücü Belediyespor 12 5 2 5 11 7 20 +4
    5 İnegöl Kafkas GK 12 6 4 2 12 12 20 0
    6 K.Çekmece Sinopspor 13 4 4 5 15 12 17 +3
    7 52 Orduspor FK 12 4 3 5 11 11 17 0
    8 Kırıkkalegücü FK 12 5 5 2 10 11 17 -1
    9 Mardin 1969 Spor 12 4 6 2 13 12 14 +1
    10 Talasgücü Belediyespor 12 4 7 1 14 19 13 -5
    11 Gümüşhanespor 12 2 4 6 9 13 12 -4
    12 Artvin Hopaspor 12 2 5 5 10 12 11 -2
    13 Malatya Arguvanspor 12 2 7 3 7 12 9 -5
    14 Karabük İdmanyurdu Spor 12 2 7 3 7 21 9 -14
    15 Tarsus İdman Yurdu 12 1 8 3 7 26 6 -19
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
     08/12/2023 Galatasaray vs Adana Demirspor
     09/12/2023 Antalyaspor vs Fatih Karagümrük
     09/12/2023 Samsunspor vs Kasımpaşa
     09/12/2023 Beşiktaş vs Fenerbahçe
     10/12/2023 İstanbulspor vs Alanyaspor
     10/12/2023 Başakşehir FK vs Hatayspor
     10/12/2023 Kayserispor vs Pendikspor
     10/12/2023 Gaziantep FK vs Trabzonspor
     11/12/2023 Konyaspor vs Sivasspor
     11/12/2023 MKE Ankaragücü vs Çaykur Rizespor
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
     09/12/2023 Bandırmaspor vs Kocaelispor
     09/12/2023 Bodrum FK vs Tuzlaspor
     09/12/2023 Ümraniyespor vs Keçiörengücü
     09/12/2023 Sakaryaspor vs Giresunspor
     10/12/2023 Çorum FK vs Erzurumspor FK
     10/12/2023 Manisa FK vs Adanaspor
     10/12/2023 Gençlerbirliği vs Göztepe
     10/12/2023 Eyüpspor vs Şanlıurfaspor
     11/12/2023 Altay vs Boluspor
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
     09/12/2023 Yeni Mersin İdman Yurdu vs Altınordu
     10/12/2023 Diyarbekir Spor vs Ankara Demirspor
     10/12/2023 Hes İlaç Afyonspor vs Bursaspor
     10/12/2023 Karacabey Belediye Spor vs Nazilli Belediyespor
     10/12/2023 Kırklarelispor vs Kırşehir Futbol SK
     10/12/2023 Van Spor FK vs Beyoğlu Yeniçarşıspor
     10/12/2023 Zonguldak Kömürspor vs Serik Belediyespor
     10/12/2023 1461 Trabzon FK vs Adıyaman FK
     11/12/2023 Esenler Erokspor vs Bucaspor 1928
     11/12/2023 Esenler Erokspor - Bucaspor 1928 Esenler Erokspor ligdeki son 5 maçında hiç kaybetmedi  Esenler Erokspor yenilmez
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
     09/12/2023 K.Çekmece Sinopspor vs 52 Orduspor FK
     10/12/2023 Malatya Arguvanspor vs Karabük İdmanyurdu Spor
     10/12/2023 Artvin Hopaspor vs Talasgücü Belediyespor
     10/12/2023 Ayvalıkgücü Belediyespor vs Kepezspor FAŞ
     10/12/2023 Gümüşhanespor vs Kırıkkalegücü FK
     10/12/2023 Mardin 1969 Spor vs Edirnespor
     10/12/2023 Tarsus İdman Yurdu vs İnegöl Kafkas GK
     10/12/2023 Gümüşhanespor - Kırıkkalegücü FK Gümüşhanespor ligde evindeki son 6 maçında hiç kazanamadı  Kırıkkalegücü FK yenilmez
    HABER ARŞİVİ
    ŞANS OYUNLARI
    YUKARI