18 Kasım Cuma akşamı, Yeni Malatya Stadyumu'nda oynanan karşılaşma öncesi Yeni Malatyaspor müsabakaya 17. sırada, Pendikspor ise 4. sırada bulunuyordu. İzmir bölgesinden Direnç Tonusluoğlu'nun düdük çaldığı müsabakada maçın başlama vuruşunu Pendikspor yaptı. 

KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
8. dakikada sol kanattan ilerleyen Pendikspor'u durduran isim Burak Kavlak oldu. Yeni Malatyasporlu Kavlak yaptığı faul sonucu sarı kart gördü. Pendikspor'un kullandığı serbest vuruş köşe vuruşuyla sonuçlandı. 


9. dakikada sağ kanattan köşe vuruşu kullanan Pendikspor, rakip ceza sahasında karambole sebep oldu ve Yeni Malatyaspor futbolcusu Barış Başdaş'a çarpan top direkten ağlarla buluştu 0-1.
Maçın ilk 15 dakikalık kısmı Pendikspor'un pas oyunu, ev sahibi Malatya'nın sert baskılı oyunuyla geçti.

 
30. dakikada sağ kanattan Kappel'in açtığı ortayı Thuram tamamladı ve top ağlarla buluştu 0-2.
33. dakikada Pendikspor maçtaki ilk oyuncu değişikliğini Tarık Tekdal'ın yerine Enes Keskin oyuna dahil ederek yaptı. 


35. dakikadan sonra ev sahibi Yeni Malatyaspor ataklarını sıklaştırırken başka gol olmayınca müsabakanın ilk yarısı Pendikspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

69. dakikada Yeni Malatyaspor sol kanattan kullandığı serbest vuruşla topu Pendikspor kale çizgisi önüne kadar taşıdı ancak ev sahibi bu pozisyondan da yararlanamadı.


90. dakikada ara pasla topu Kappel ile buluşturan Pendikspor, üçüncü golü Thiam'ın asistiyle Kappel'in ayağından buldu 0-3.


Maçta başka gol olmayınca müsabaka 3-0 Pendikspor'un üstünlüğüyle sona erdi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Pendikspor Teknik Direktörü Osman Özköylü şunları söyledi:
"Maçın yüksek tempoda geçeceğini biliyorduk. Hasan hoca ile Yeni Malatyaspor elindeki genç oyuncularla bence çok iyi iş yapıyor. Biz de elimizdeki tecrübeli oyuncularla istediklerimizi kısmen yapabildik. Çok yorulduğumuz, çok efor sarf ettiğimiz bir maç olmadı. Çok top kaybetmemize rağmen istediklerimizi yapabildik. Oyuncularımız iyi bir mücadele verdi. Galibiyette emeği olan tüm oyuncularımızı tebrik ediyorum. Yeni Malatyaspor'a da bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum." dedi.