Trump Twitter'dan nasıl çıkartıldı? Gizli ilişkiler ifşa oldu

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk eskiki ABD Başkanı Donald Trump’ın hesabının askıya alınma sürecinin aylar öncesinde konuşulduğunu bu yapılırken federal kurumlarla kurulan kirli bağlantılar ifşa etti.
 Tarih: 13-12-2022 17:00:00
Trump Twitter'dan nasıl çıkartıldı? Gizli ilişkiler ifşa oldu

Elon Musk, ilk ifşaatında Twitter’ın Hunter Biden’ın bilgisayarından çıkan bilgilere yönelik içerik ve haberler dahil Biden’ın kampanya ekibinden gelen talepler doğrultusunda nasıl sansür uyguladığını ortaya çıkarmıştı.

Musk, “Twitter Dosyaları, İkinci Kısım” başlığıyla biyografisinde “Özgür Basın”ın kurucu editörü olduğu belirtilen "Bari Weiss" adlı hesaptan yaptığı ifşada da eski yönetimin altında Twitter çalışanlarından oluşan ekiplerin kara listeler oluşturduğunu kamuoyuna duyurmuştu.

3. İFŞA TRUMP'IN TWITTER HESABININ ASKIYA ALINARAK SUSTURLMASI HAKKINDA OLDU

Musk, bağımsız gazeteci Mark Taibbi üzerinden 6 Ocak Kongre baskını ve Trump’ın Twitter hesabının askıya alınma sürecinde şirket yönetiminin tutumunu ifşa etti.

YAZIŞMALARI PAYLAŞTI

Taibbi, Twitter'dan, üst düzey yönetimin, 6 Ocak olayları öncesinden başlamak üzere şirketin politika ve kurallarını nasıl ihlal ettiğine ilişkin yazışmaları paylaştı.

6-8 Ocak 2021 tarihlerindeki iç yazışmalarda, Twitter çalışanlarından biri, “Bu ilk kez görevdeki bir devlet başkanını yasaklamak mı oluyor?” yorumunu yaptığını aktaran Taibbi, söz konusu yazışmalarda Trump’ın şahsi hesabının ardından Beyaz Saray ve Başkanlık Twitter hesabının da askıya alınmasının konuşulduğunu, bunun yerine kullanımının kısıtlanabileceğinin ifade edildiğini ortaya çıkardı.

İfşa edilen metinde, Twitter uzmanının, yakın zamanda Trump yönetiminin görevi Joe Biden’a devredeceği ve bu hesaplara yönelik adım atmaya gerek kalmayacağını belirtmesi gözden kaçmadı.

SEÇİMLER YAKLAŞTIKÇA BASKI ALMAYA BAŞLADI

Taibbi, Trump’ın hesabının askıya alınmasının 6-8 Ocak'taki tartışmalarda yer aldığını belirterek, üst düzey bir yöneticinin, "Trump’ın eylemlerinin bağlamı" ve "ABD liderinin 4 yıllık başkanlığında yaptıklarının daha büyük resimde bu adımı gerekli kıldığını" yazdığını ve Trump’ı Twitter’dan çıkarma planının zemininin aslında birkaç ay önceki yazışmalarda tartışıldığını bildirdi.

Öncesinde Twitter’ın hesapları askıya alma sürecinin kurallara dayalı bir otomasyon ve bazı yöneticilerin şahsi tasarruflarına dayandığını aktaran Taibbi, 2020 başkanlık seçimleri yaklaştıkça şirketin, federal kurumlardan baskı almaya başladığını ifade etti.

Taibbi, politikalarda gevşemeler yaparak üst düzey hesaplara müdahalenin konuşulmaya başlandığını ve 6 Ocak’tan sonra bunun için bir "Slack Grubu"nun kurulduğunu da ifşa etti.

İŞTE GÜN GÜN YAŞANANLAR VE TWİTTER KONUŞMALARI

 

8  Ocak  sabahı,  Başkan  Donald  Trump,  Twitter hesabının  kalıcı  olarak  askıya  alınma  riskleriyle karşı  karşıya  kalmasına  sebep  olacak  üç  yanlış yapma hakkından  ikisini kullanmışken, iki kez tweet attı.

Saat  6:46:  “Bana,  ÖNCE  AMERİKA'YA  ve AMERİKA'YI TEKRAR YÜCELTELİM'E oy veren 75 milyon  Amerikan  Vatanseveri'nin  gelecekte BÜYÜK BİR SESİ olacak. Hiçbir şekilde saygısızlık görmeyecekler  veya  haksızlığa  maruz bırakılmayacaklar!!!”

Donald J. Trump @realDonaldTrump
Bana, ÖNCE AMERİKA'YA ve AMERİKA'YI TEKRAR YÜCELTELİM'E oy veren 75 milyon Amerikan Vatanseveri'nin gelecekte BÜYÜK BİR SESİ olacak. Hiçbir şekilde saygısızlık görmeyecekler veya haksızlığa maruz bırakılmayacaklar!!!”

Saat  7:44:  “Soran  herkese,  20  Ocak'taki  Yemin törenine katılmayacağım.

Twitter,  bir  dünya  liderini  platformdan engellemenin  veya  tartışmalı  tweet'lerini kaldırmanın,  insanların  görmesi  ve  tartışması gereken  önemli  bilgileri  gizleyeceği  gerekçesiyle Trump'ı  yasaklamak  için  hem  içeriden  hem dışarıdan yapılan çağrılara yıllarca direnmişti.

2019 yılında şirket şöyle yazmıştır: “Misyonumuz, insanların  bilgilendirilmesini  ve  liderleriyle doğrudan  bağlantı  kurmasını  sağlayan  bir  forum sağlamaktır.”  Twitter'ın  amacı,  "halkın liderlerinden  haber  alma  hakkını  korumak  ve onları sorumlu tutmaktı."

Ancak  6  Ocak'tan  sonra,  @mtaibbi  ve @shellenbergermd'nin  belgelediği  gibi,  Trump'ın yasaklanması  için  hem  Twitter  içinde  hem  de dışında baskı arttı. Twitter  içinde  muhalifler  vardı.  7  Ocak'ta  bir çalışan,  "Belki  Çin'den  geldiğim  için," "sansürün halka  açık  sohbeti  nasıl  yok  edebileceğini  çok  iyi anlıyorum." dedi

10.18.34 
Belki Çin'den geldiğim için sansürün herkese açık sohbeti nasıl yok edebileceğini derinden anlıyorum.


10.20.40 

Bu korkuyu anlıyorum, ancak bir hükümet tarafından uygulanan sansürün, hükümetin sansüründen çok farklı olduğunu anlamanın da önemli olduğunu düşünüyorum.
ABD'deki birinci anayasa değişikliği - ve diğer ülkelerdeki benzer kavramları içeren benzer yasalar - özellikle hükümetin insanları susturmasını önlemek için var.

10.21.18

Buna saygı duyuyorum ama gerçekçi olarak platformdaki diğer herkes için çok daha katı
kurallar uyguluyoruz. 

10.22.07

Tweetlerini, demokrasi için bir tehdit haline geldiğinde etiketlemeye/kısıtlamaya başladık ve bu bizim kırmızı çizgimizmiş gibi görünüyordu; dün, açıkça Demokratik hükümet sistemimizi devirmeye teşebbüs etti ve hiçbir pişmanlık belirtisi göstermedi... eğer bu onu görevden almak için açık bir sebep değilse (üstelik, dünyanın en güçlü Demokrasisini devirmeye çalışan dengesiz bir hükümdar olarak), neyin olacağından emin değilim: omuz silkme-1

Ancak  bunun  gibi  sesler,  şirket  içinde  ayrı  bir azınlık  gibi  görünüyor.  Slack  kanallarında  birçok Twitter  çalışanı,  Trump'ın  daha  önce yasaklanmamasına üzüldü.
6 Ocak'tan sonra Twitter çalışanları, işverenlerinin Trump'ı yasaklamasını talep etmek için örgütlendi. 

Bir  Twitter  çalışanı,  "Çok  fazla  çalışan desteği/taraftarlığı var" dedi.

Halkı şiddet eylemlerine sevk ederek insanların öldürülmesine neden olacak şekilde kışkırttığı göz önüne alındığında, Trump'ı tamamen yasaklamama kararını anlamakta hala zorlanıyorum. Ve insanlara haricen bir açıklama borçlu olduğumuzu düşünüyorum.
PNG Ekran Görüntüsü 2021-01-06 15.40.20'de.png Kaliforniya'da Trend Olan
BU HESABI SİLİN 23.7K Tweetler 15.45.26-Bu kimsenin hakkında konuşmak
istemediği aşikâr sorun. 

15.46.31-Twitter Politikası'nın kötü niyetli davranan biriyle ilişkisi varmış gibi geliyor ve biz bunu kabul etmeyeceğiz. Trump'ın şiddeti teşvik eden tweetler atmayı bırakacağına dair bir inancımız var mı? 

15.59.36-Alex Jones’un hesabı "savaş tüfeklerinizi alın" dediği için kapatıldıysa – o bu standardı çoktan aştı.

15.59.47-Pek çok çalışanın bu endişeleri paylaşması gerektiğini düşünüyorum, daha fazla eylem düzenleyebileceğimiz herhangi bir kanal veya grup var mı? 

16.01.42-Hem burada hem de <#CUE2BA2MUlimjackama> da fazlaca
çalışan desteği/taraftarlığı var.

17.57.21-Başkanımız olduğunu biliyorum ve bunu yapmakta tereddüt etmemizin nedeni bu olabilir, ancak bence 20 Ocak'ta hesabının tamamen askıya alınmaması için kesinlikle hiçbir gerekçe bulunmuyor. 1K'dan az takipçisi olan arkadaşlarım var.

Bir  çalışan,  "Doğru  olanı  yapmalı  ve  bu  hesabı yasaklamalıyız"  dedi.  Bir  başkası,  "Kuralları  ihlal etmeden kışkırtmaya çalışacağı oldukça açık" dedi.

dd

07.49.24- O son cümle... Burada doğru olanı yapıp bu hesabı yasaklamalıyız. O son cümle... Burada doğru olanı yapıp bu hesabı yasaklamalıyız. O son cümle... Burada doğru olanı yapıp bu hesabı yasaklamalıyız. (Düzenlendi)

07.50.23- Onun adına hareket etme noktasında en açık ve aşikar olan durumlar haricinde iyi bir geçmişimiz yok, ki o zaman bile….

08.29.47- Bence olağanüstü koşullar olağanüstü liderlik gerektirir
08.31.10- 3 yıl sürdü ama inancımı kaybettim 07:13:06- Gerçek oylar: Donald Trump Cumhuriyetçi Parti 232 %46,9 74.223.744

07:13:17- İkincisi, kuralları ihlal etmeksizin tahrik konusunda kılı kırk yarmaya çalışacağı oldukça açık.

8  Ocak  öğle  sıraları  Washington  Post,  300'den fazla  Twitter  çalışanı  tarafından  CEO  Jack Dorsey'e  Trump'ın  yasaklanmasını  talep  eden imzalı  bir  açık  mektup  yayınladı.  "Twitter'ın, Seçilmiş  Başkan  Biden'ın  haklı  olarak  ayaklanma olarak  adlandırdığı  meseledeki  suça  iştirakini incelemeliyiz."

Ancak tweet'leri değerlendirmekle görevlendirilen Twitter  personeli,  Trump'ın  Twitter  politikalarını ihlal  etmediği  sonucuna  vardı.  Bir  çalışan  ise "Bunu  kışkırtma  olarak  adlandırmanın  zor olduğunu düşünüyorum" dedi. "Amerikan  Vatanseverler"  diye  kast  ettiğinin Çarşamba  günkü  teröristler  (onlara  öyle diyebiliriz,  değil  mi?)  değil  kendisine  oy  verenler olduğu epey açık.."

Başka  bir  çalışan  da  "Burada  tahrik  açısını görmüyorum." diyerek hemfikir olmuştur.

Anika Navaroli 07:30:58 ****’nın Donald J. Trump’ın tweet'ine ilişkin tahrik konusunda soru sormak için bizimle irtibata geçtiğini ve uyum sağlayıp sağlayamayacağımızı görmek istediğini anlıyorum.

{https://twittercom/realdonaldtrump/status/1347555316863553542?
s=21}

Cuma 07.32.36 ********* tarafından Korku uyandırma girişimi görmüyorum. Hangi bilgisayar korku uyandırmaya çalışıyor olabilir? 

Korku uyandırma girişimi görmüyorum. Hangi bilgisayar korku uyandırmaya çalışıyor olabilir? 

Korku uyandırma girişimi görmüyorum. Hangi bilgisayar korku uyandırmaya çalışıyor olabilir? 

07:32:43 Sanırım bunun tahrik olduğunu söylemekte zorlanırız... "Amerikan
Vatanseverler" diye kast ettiğinin Çarşamba günkü teröristler (onlara
öyle diyebiliriz, değil mi?) değil kendisine oy verenler olduğu epey açık.
İleti dizisine verilen yanıtlardan: 8 Ocak 2021 Cuma 07.35.58 Yazan ****** 
Burada tahrik açısını görmüyorum.

Twitter  politika  yetkililerinden  Anika  Navaroli, "DJT’ın  tweet'inde  açık  veya  kodlanmış  bir kışkırtma  da  görmüyorum"  diye  yazdı.  "Seçim kanalında soruları cevaplayacağım ve ekibimizin durumu  değerlendirdiğini  ve  DJT’ninki  için
herhangi  bir  ihlale  rastlamadığını  dile getireceğim."

Anika Navaroli07:33:20

Donald J Trump’ın twitinde ben de açık ya da üstü kapalı tahrik görmüyorum.  Anika Navaroli07:34:08 Seçim kanalı üzerinden yanıt verip ekibimizin değerlendirdiğini ve Donald J Trump twitinde ihlal tespit etmediğini söyleyeceğim. 

07:40:38 Yoel’in HP DC kriz kanalında Donald J Trump twitinin değerlendirmesini aradığına işaret etmek isterim. {https://twitter.slack.com/archives/G01J5F71DV0/p161012035206300
0}

Şunları  belirtti:  "Bilginiz  olsun,  Güvenlik yukarıdaki  DJT  Tweetini  değerlendirdi  ve
mevcut  durumda  politikalarımızın  ihlali olmadığına karar verdi."

8 Ocak 2021 Cuma 07.17.51 Yazın: *******

Bir süreliğine dışarı çıktığım için üzgünüm. Herhangi bir işlem yapılacaksa Yoel bana bildirin. Anika Navaroli

07:34:50

Bilginiz olsun, yukarıdaki Donald J Trump Tweetini Güvenlik değerlendirdi ve bu kez politikalarımızın ihlali söz konusu olmadığına karar verdi. 

(Daha  sonra  Navaroli,  Temsilciler  Meclisi  6 Ocak  Soruşturma  Komitesi  önündeki
ifadesinde:  "Aylardır  gerçeği  gün  yüzüne çıkarmak  için  yalvarıyordum,  bekliyordum  ve bir şeyler yapmazsak - gördüklerime müdahale etmezsek,  insanları  ölüme  sürükleyeceğini hissediyordum.")

18. Ardından, Twitter'ın güvenlik ekibi, Trump'ın 07:44  DS  tweet'inde  de  bir  ihlal  olmadığına karar  verir.  Çok  kesin  değil:  “Burada  açık  bir ihlal  yok.  Sadece  törene  katılmayacağını söylüyor”

07:48:07

Tekrar tweet attığını söylemek için uğradım, ama bu açıkça bir ihlal değil. Sadece açılışa
katılmayacağını söylemek içinmiş.

07:48:16

Kontrol edeyim.

07:48:19

://twitter.com/realDonald Trump/status/1347569870578266115?s=19|https{https://twitt
Trump/status/1347569870578266115?s=19|https://twitter.com/realer.com/realDonald
Donald Trump/durum/1347569870578266115?s=19}

07:48:40

İnsanlar, bu durumun onun barışçıl bir geçişi desteklemediğinin kanıtı olduğunu söylüyor olabilir.

Twitter'ın  Trump'ı  yasaklama  kararını  anlamak için,  Twitter'ın  İran,  Nijerya  ve  Etiyopya  dahil olmak  üzere  diğer  devlet  başkanları  ve  siyasi liderlere muamelesine bakmalıyız. Haziran  2018'de  İranlı  Ayetullah  Ali  Hamaney tweet  attı,  #İsrail,  Batı  Asya  bölgesinde çıkarılması  ve  kökü  kazınması  gereken  kötü huylu,  kanserli  bir  tümördür:  bunu  yapmak mümkündür ve yapılacaktır" Twitter ne tweet'i sildi ne de Ayetullah'ı yasakladı.

@khamenei_ir

İsrail'e karşı tavrımız her zaman takındığımız tavırdır. #İsrail, Batı
Asya bölgesinde çıkarılması ve kökü kazınması gereken kötü huylu,
kanserli bir tümördür: bunu yapmak mümkündür ve yapılacaktır.

31.07.91

#BüyükDönüşYürüyüşü

Ekim  2020'de  Malezya’nın  eski  Başbakanı, Müslümanların  "milyonlarca  Fransız'ı
öldürmesinin"  "hak"  olduğunu  söyledi.  Twitter, "şiddeti  yücelttiği"  gerekçesiyle  tweet'ini  sildi, ancak  sözkonusu  kişi  platformda  kalmaya devam  ediyor.  Aşağıdaki  tweet  Wayback Machine'den alınmıştır:

@chedetofficial 12. Müslümanların geçmişteki katliamlar nedeniyle milyonlarca
Fransız'a kızmaya ve onları öldürmeye hakları vardır.

Nijerya  Devlet  Başkanı  Muhammadu  Buhari, Biafra  yanlısı  gruplara  karşı  şiddet  olayını kışkırttı.  "30  aydır  tarlalarda  savaşan  bizler," "onlara  anladıkları  dilden  davranacağız."  Diye yazmıştı.  Twitter,  tweet'i  sildi  ancak  Buhari'yi yasaklamadı.

Ekim  2021'de  Twitter,  Etiyopya  Başbakanı  Abiy Ahmed'in  vatandaşları  Tigray  bölgesine  karşı silahlanmaya  çağırmasına  izin  verdi.  Twitter, tweet'in  kalmasına  izin  verdi  ve  başbakanı yasaklamadı.

@AbiyAhmedAli

Bu Tweet, taciz edici davranışlarla ilgili Twitter Kurallarını ihlal etti.
Ancak Twitter, Tweet'in erişilebilir durumda kalmasının kamu yararına
olabileceğini tespit etti. Daha fazla bilgi edinmek için.

Şubat  2021'in  başlarında,  Başbakan  Narendra Modi'nin  hükümeti,  Hindistan'daki  Twitter çalışanlarını  tutuklamak  ve  onu  eleştiren yüzlerce  hesabı  geri  getirdikten  sonra  onları yedi  yıla  kadar  hapse  atmakla  tehdit  etti. Twitter, Modi'yi yasaklamadı.

Modi Sosyal Medyaya Baskı Yaparken Twitter Hindistan'daki Hesapları Engelledi

Platformun ülkede yaşadığı sorunlar, hükümetin etkisine ilişkin endişeler karşısında platformun ifade özgürlüğü ilkelerine bağlı kalmanın ne kadar zor olduğunun açık bir örneğini sunuyor.

Ancak  Twitter  yöneticileri,  kilit  çalışanlar Trump'ın  şiddeti  "şifreli"  bir  şekilde  bile
kışkırtmadığını söylese de Trump'ı yasakladı.

Twitter  çalışanlarının  Trump'ın  tweet'lerinin Twitter  politikasını  ihlal  etmediğini belirlemesinin  ardından  90  dakikadan  kısa  bir süre sonra, Twitter'ın Hukuk, Politika ve Güven Başkanı  Vijaya  Gadde,  bunun  gerçekten  "daha fazla  şiddet  olayını  gizli  kışkırtma"  olup olmayacağını sordu.

Vijaya Gadde09:11:01

Teşekkürler. En büyük soru, bu sabah Trump’ın attığı gibi ve dışardan bakıldığında kural ihlâli olmayan bir tweet'in daha fazla şiddet yaratmak için üstü kapalı bir tahrik olarak kullanılıp kullanılmadığıdır. 

Vijaya Gadde09:11:25 

Düşünmemiz gereken herhangi bir bağlam veya öngörünüz varsa, sizi dinliyorum

Vijaya Gadde09:13:05

Örneğin, "Amerikan Vatanseverler" teriminin ve" Onlara hiçbir suretle, şekilde veya biçimde saygısızlık veya haksız muamele yapılmayacaktır!!!" ifadesinin kullanımı.

09:15:49

Bu ilginç bir soru. Tweet'te yer alan dille ilgili tepkileri alıp hızlı bir anket yapıp yapamayacağımızı anlamak için en kısa sürede ekibimle konuşacağım ve size dönüş
yapacağım. 

Vijaya Gadde09:16:45

Bir ankete güvenip güvenemeyeceğimden emin değilim... Bunun dışarıdan nasıl algılanacağı konusunda endişeliyim. 

Vijaya Gadde09:17:16

Geçmiş araştırmalarda konuyla alakalı olabilecek herhangi bir şey olup olmadığını merak ediyorum.

Birkaç  dakika  sonra,  "Ekip  SCALE"  Twitter çalışanları,  eğer  "Amerikan  Vatanseverleri" ifadesini  isyancılara  atıfta  bulunmak  için yorumladıysanız  Trump'ın  tweet'inin  Twitter'ın Şiddeti  Yüceltme  politikasını  ihlal  etmiş olabileceğini ileri sürdüler. 

09:05:23
Ekip, SCALE, Trump'ın Tweet'ini GOV (Şiddetin Yüceltilmesi Politikası) bağlamında değerlendirip değerlendirmeyeceğimizi soruyor. İsyancılara atıfta bulunularak "Amerikan Vatanseverleri" dediğini düşünürsek, haklılar.

09:05:27

Benim bakış açımdan

09:23:40

Ekip, dizüstü bilgisayarım dondu, en kısa zamanda tekrar katılacağım.

09:24:29

SCALE, görüşümüzü anladıklarını ancak liderlik nezdinde GOV değerlendirmelerinde ısrarcı olmaya devam edeceğini söyledi. "Grubu ve son eylemlerini yücelten şiddet yanlısı aşırılıkçı bir grubun lideri" olarak görüyorlar.

09:42:02

Sizce DJT değerlendirmesinde GOV'a karşı mı durmalıyız veya bu noktada işimize yarar mı?

Anika Navaroli09:43:32

Bir ihlal değerlendirmesinin nasıl olabileceğine dair belki bir rapor hazırlamanın yararlı olabileceğini düşünüyorum. 

Anika Navaroli09:43:49

SCALE'in dengeyi bozması ve kararın bu olması ihtimaline karşı

İşler  burada  kızışıyor.  Bu  ekibin  üyeleri,  "onu Christchurch  saldırganı  veya  Hitler  ile
kıyaslanabilir  türden  bir  şiddetten/ölümlerden sorumlu  bir  terörist  grubun  lideri  olarak görüyorlar  ve  bu  temelde  ve  Tweetlerinin tamamına bakılarak platformdan, o platformdan atılması gerektiğini" düşünüyorlar.

10:03:49

Son gelişmeleri paylaşayım. Az önce ... ile konuştum. Bu bireysel Tweet hakkındaki değerlendirmemizi anlıyorlar, ancak şimdi onu Christchurch saldırganı veya Hitler ile kıyaslanabilir türden bir şiddetten/ölümlerden sorumlu bir terörist grubun lideri olarak görüyorlar ve bu temelde ve Tweetlerinin tamamına bakılarak platformdan atılması gerektiğini düşünüyorlar. Liderlik nezdinde bu argüman ile baskı yapmaya devam edecekler ve biz de bunun nereye varacağını göreceğiz.

İki  saat  sonra,  Twitter  yöneticileri  tüm çalışanları içeren 30 dakikalık bir toplantı yaptı.
Jack  Dorsey  ve  Vijaya  Gadde,  çalışanların Trump'ın  neden  henüz yasaklanmadığına  dair sorularını yanıtlıyor. Ancak bazı çalışanları daha da kızdırırlar.
Yoel  Roth  bir  meslektaşına  "Birçok  tweeps [Twitter  çalışanlarının],  politikalarımızı
uygulayan  insanların,  emirleri  yerine  getiren Naziler  gibi  olduğunu  öne  süren  Kötülüğün Sıradanlığı'ndan alıntılar yaptı" diyor.

Bunu kimin duyması gerektiğinden emin değilim ama <#CUE2BA2MU | imjackama> daki sohbete bakacak olursanız çok sayıda çalışan 30 dakikalık brifinge iyi yanıt vermiyor. İnsanların duyulmak ve doğru görüşe sahip birinin yanlarında olmasını istediklerini düşünüyorum ve hal böyleyken Jack/Vijaya'nın tamamen doymuş olduğundan eminim. Merak ediyorum, karar sürecinin periferinde olan ama tamamen tükenmiş olmayan insanları iç tartışmalara dâhil etmek için harekete geçirebilir miyiz?

Yoel Roth14:41:52 

Evet... Ona dikkat ediyorum. Dürüst olmak gerekirse, kararlara yakın olan pek çok insan, orada yer alırken kendini güvende hissetmez. Birden fazla Twitter çalışanı, Kötülüğün Sıradanlığı’ndan alıntı yaparak, politikalarımızı uygulayan insanların emirleri yerine getiren Naziler gibi olduğunu  öne sürdü - Auschwitz'de doğrudan aile üyeleri olan politikalarımızdan sorumlu biri olarak bu, tam olarak içine girmek istediğim bir ortam değil. İnsanlar kızgın ve kendilerini ifade etmek istiyor; ancak konuşmanın gerçekleşme şekli, anlamlı etkileşimi engelleyebilir.

Dorsey,  Trump  hesabının  neden  askıya alındığının  daha  sade  bir  dille  açıklanmasını talep  etti.  Roth  cevaben,  "  Tanrı  yardımcımız olsun  ki  bu  durum  bana  bunu  herkese  açık  bir şekilde  paylaşmak  istediğini  düşündürüyor." yazdı.

13:56:48

Askıya almaya yaklaşırsak ve 8Chan veya Parler'ın analizi kararın bir parçasıysa, bu içeriğe giden herhangi bir bağlantı bize güvenle yardımcı olacaktır. Mümkünse o servislerin burada bir bedel ödemesini istiyorum.

Yoel Roth 13:59:30 

Evet 

Yoel Roth 13:59:32

Anlaşıldı

Yoel Roth 13:59:44

Del, Jack'in isteği üzerine dokümanı "daha basit" hale getirmek için yeniden yazıyor

Yoel Roth 13:59:49 

Tanrı yardımcımız olsun ki bu durum bana bunu herkese açık bir şekilde paylaşmak
istediğini düşündürüyor.

Bir saat sonra Twitter, "daha fazla şiddet olayını kışkırtma  riski  gerekçesiyle"  Trump  hesabının kalıcı olarak askıya alındığını duyurur. 

Twitter'daki  çoğu  kişi  mutluluktan  kendinden geçmişti.

15:21:20

İşte DJT ekibi askıya alındı!!!!

15:21:35

Aman Tanrım

15:21:41

!!!!!!!

15:22:54

AHHH!!!!!

15:28:46

15:30:26

Tarihi bir an gibi görünüyor

EVET ÖYLE

115:31:12

16:15:28

Mesajı gördüm... Bu haftaki etkili çalışmalarınız, görüşmelerimiz ve tüm bu karmaşık
değerlendirmeleri hazırladığınız için hepinize teşekkür ederim Sizinle çalışmaktan ve her gün sizden bir şeyler öğrenmekten gurur duyuyorum. İyi bir hafta sonu dilerim!

Ve kutlamalar: " Güven ve güvenlikten her kim bu Trump hesaplarına delikten çıkan köstebeğe çekiçle vurur gibi vuruyorsa ona saygılar" 

18:39:55

Güven ve güvenlikten her kim bu Trump hesaplarına delikten çıkan köstebeğe çekiçle vurur gibi vuruyorsa ona saygılar.

18:41:11
Onlara hakkında duyduğum bu harika kartlardan birini alabilir miyiz?

Tweet dizisine verilen yanıtlar:

Cuma, 8 Ocak 2021 18.46.35 … tarafından yazıldı.

Twitter dolaylarında şu anda kesinlikle bazı olağandışı harika

olaylar meydana geliyor

18:41:14

Don Jr'ın hesabının da kilitlenmesi gerekiyor.

Ertesi gün de çalışanlar “tıbbi mezenformasyon” ile mümkün olan en kısa sürede mücadele etme isteklerini dile getirdiler:

…. tarafından söylenen. Evet, bunu kesinlikle 2021'de yapmayı planlıyoruz - zaman çizelgesi “mümkün olan en kısa sürede". COVID belirli bir hastalıktır; tıbbi mezenformasyon çok daha geniş bir zararlı içerik kategorisidir. COVID ve seçim konusundaki çalışmalarımız aracılığıyla politika ve ürün davranışı için oldukça fazla ön hazırlık yaptık; T&S'deki Mezenformasyon Politikası ekibi, Sağlık Deneyimi, TwS, Araştırma ve şirket genelindeki diğer ekipler ile birlikte artık politikalarımızın nasıl hayata geçirildiği (raporlamalar, operasyonlar, küresel ölçek, kapsam vb. genelinde) konusunda gelişmiş bir olgunluk noktasına ulaşmaya odaklanıyor. Yakında bu konuda paylaşacak daha çok şeyimiz olacak! (Düzenlendi) Düzenlendi: 9 Ocak 2021 Cumartesi 09.30.06
9 Ocak 2021 Cumartesi 11.43.27 Yazan: …

Teşekkürler!

Başka  bir  çalışan,  "Çok  uzun  zamandır Twitter'ın duruşu gerçeğin hakemi olmadığımız yönündeydi"  diye  yazdı,  "bu  duruşa  saygı duysam  da  bana  hiçbir  zaman  sıcak  ve rahatlatıcı bir his vermedi."

11 Ocak 2021 Pazartesi 15.02.15 

Daha fazla mezenformasyon kategorisini ele aldığımızı görmek beni çok heyecanlandırdı. Çok uzun zamandır Twitter'ın duruşu gerçeğin hakemi olmadığımız yönündeydi; bu duruşa saygı duysam da bana hiçbir zaman sıcak ve rahatlatıcı bir his vermedi. Bununla birlikte, babam bir hekim (bağlam vermek için) ve tıbbi mezenformasyon gerçekten zor bir konu. COVID-19 için bile yalnızca dar bir bilgi
kategorisini ele aldık. Örnek olarak "Covid-19 riskini azaltmak için günlük olarak GSE ile birlikte C vitamini, D vitamini, mürver ve ksilitol alın" iyi bilgi mi, yaratıcı pazarlama mı, yoksa mezenformasyon mu? Şahsen ben emin değilim ve her ikisini de destekleyen görüşler olduğundan şüpheleniyorum.

Ancak  daha  sonra  CEO  olarak  Dorsey'in  yerini alacak  olan  Twitter'ın  CEO'su  Parag  Agrawal, Güvenlik  Şefi  Mudge  Zatko'ya  şunları  söyledi: "Bence  birkaçımız,  Trump'ın  yasaklanmasının sebep olduğu dalga etkilerini dair beyin fırtınası yapmalıyız."  Agrawal  şunları  ekledi:  "merkezi içerik denetimi bence artık bir kırılma noktasına ulaştı."

Parag Agrawan 6:08:4? Bence birkaçımız, herkese açık sohbetin dalga etkileri ve olası parçalanmaları hakkında beyin fırtınası yapmalıyız.

Parag Agrawal16:08:54 ve nasıl uyum sağlayabileceğimiz

Mudge Zatko l 6:15:32 Kimi öneriyorsun? 

Parag Agrawal16:1 6:31 emin değilim, başlangıç olarak personelden birkaçımız olabilir 

Parag Agrawan 6:17:04 herkese açık sohbetin geleceği bana belirsiz geliyor.

Parag Agrawal 16:18:04 bana göre politikalar ve yaptırımlar üzerindeki kontrolü açmaya ve daha az merkezi hale getirme yönünde hızlı hareket etmemiz gerekiyor. merkezi içerik denetimi bence artık bir kırılma noktasına ulaştı.

16:15:13

bunlar bu şekilde olduktan sonra insanların ne düşündüğünü merak ediyorum...

Parag Agrawan 6:19:39 Bence şimdi daha önemli olan soru, herkese açık sohbetin geleceği. Ancak, bu, merkezi içerik denetimi için yolun sonudur - bu yaklaşımın ilerleyen dönemde sürdürülebilir olacağına inanmak zor. Parag Agrawal16:24:09 birkaçımızın dalga etkilerini tahmin etmek ve önümüzdeki değişim için nasıl harekete geçmek istediğimize karar vermek için bir araya gelmemizi önerdim.

Amerika  Birleşik  Devletleri  dışında,  Twitter'ın Trump'ı  yasaklama  kararı,  Fransa
Cumhurbaşkanı  Emmanuel  Macron,  Almanya Başbakanı  Angela  Merkel  ve  Meksika  Devlet Başkanı  Andres  Manuel  Lopez  Obrador  dahil olmak üzere alarma yol açtı.
Macron  bir  dinleyici  kitlesine  "kilit  kararların özel  sektör  oyuncuları  tarafından  verildiği  bir demokraside  yaşamak  istemediğini"  söyledi. 

"Buna  sizin  temsilcileriniz  tarafından  oylanan bir  yasayla  veya  demokratik  liderler  tarafından demokratik  olarak  tartışılan  ve  onaylanan  bir düzenleme  veya  yönetim  tarafından  karar verilmesini istiyorum." 

Merkel'in  sözcüsü,  Twitter'ın  Trump'ı platformundan  yasaklama  kararını  "sorunlu"
olarak nitelendirdi ve fikir özgürlüğünün "temel öneme  sahip"  olduğunu  ekledi.  Rus  muhalefet lideri Alexey Navalny yasağı "kabul edilemez bir sansür eylemi" olarak eleştirdi.

İster  Navalny  ve  Macron'la  ister  Twitter'daki yöneticilerle  aynı  fikirde  olun,  umarız
#TheTwitterFiles'ın  (Twitter  Dosyaları)  bu  son bölümü  size  bu  benzeri  görülmemiş  karar hakkında fikir vermiştir.

 

Etiketler
  Bu haber 43337 defa okunmuştur.
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Dünya Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • PUAN DURUMU
    Takım O G M B A Y P AV
    1 Fenerbahçe 14 12 1 1 37 10 37 +27
    2 Galatasaray 14 12 1 1 28 8 37 +20
    3 Beşiktaş 14 8 4 2 21 16 26 +5
    4 Kayserispor 14 7 2 5 19 14 26 +5
    5 Adana Demirspor 14 6 3 5 26 16 23 +10
    6 Trabzonspor 14 7 5 2 24 18 23 +6
    7 Kasımpaşa 14 6 5 3 25 27 21 -2
    8 Çaykur Rizespor 14 6 5 3 14 19 21 -5
    9 Antalyaspor 14 5 4 5 20 16 20 +4
    10 Hatayspor 14 4 4 6 24 21 18 +3
    11 Fatih Karagümrük 14 4 5 5 17 12 17 +5
    12 MKE Ankaragücü 14 4 5 5 20 20 17 0
    13 Sivasspor 14 3 5 6 17 24 15 -7
    14 Gaziantep FK 14 5 9 0 14 22 15 -8
    15 Konyaspor 14 3 6 5 15 20 14 -5
    16 Pendikspor 14 3 7 4 16 31 13 -15
    17 Başakşehir FK 14 3 8 3 14 20 12 -6
    18 Samsunspor 14 3 9 2 13 23 11 -10
    19 Alanyaspor 14 2 7 5 11 23 11 -12
    20 İstanbulspor 14 2 10 2 11 26 8 -15
    Takım O G M B A Y P AV
    1 Eyüpspor 14 12 2 0 38 10 36 +28
    2 Kocaelispor 14 9 3 2 24 16 29 +8
    3 Göztepe 14 8 4 2 18 8 26 +10
    4 Bandırmaspor 14 7 2 5 18 8 26 +10
    5 Bodrumspor 14 7 4 3 18 11 24 +7
    6 Gençlerbirliği 14 6 2 6 18 14 24 +4
    7 Sakaryaspor 14 6 3 5 19 15 23 +4
    8 Çorum FK 14 6 6 2 23 16 20 +7
    9 Keçiörengücü 14 5 5 4 13 15 19 -2
    10 Erzurumspor FK 14 4 4 6 15 12 18 +3
    11 Manisa FK 14 4 5 5 18 15 17 +3
    12 Boluspor 14 4 6 4 11 17 16 -6
    13 Ümraniyespor 14 4 7 3 14 19 15 -5
    14 Adanaspor 14 5 9 0 12 21 15 -9
    15 Şanlıurfaspor 14 3 6 5 9 17 14 -8
    16 Tuzlaspor 14 3 8 3 12 25 12 -13
    17 Giresunspor 14 2 9 3 9 23 9 -14
    18 Altay 14 1 11 2 7 34 5 -27
    Takım O G M B A Y P AV
    1 Esenler Erokspor 15 12 2 1 31 9 37 +22
    2 1461 Trabzon FK 15 9 2 4 27 9 31 +18
    3 Van Spor FK 15 9 2 4 20 16 31 +4
    4 Ankaraspor 16 7 2 7 20 12 28 +8
    5 Bucaspor 1928 14 7 1 6 20 8 27 +12
    6 Yeni Mersin İdman Yurdu 15 7 3 5 23 14 26 +9
    7 Nazilli Belediyespor 16 8 6 2 23 24 26 -1
    8 Ankara Demirspor 15 7 6 2 19 18 23 +1
    9 Diyarbekir Spor 15 5 5 5 12 13 20 -1
    10 Hes İlaç Afyonspor 15 5 5 5 10 12 20 -2
    11 Karacabey Belediye Spor 15 4 6 5 11 11 17 0
    12 Kırklarelispor 16 4 7 5 12 22 17 -10
    13 Beyoğlu Yeniçarşıspor 15 4 9 2 13 19 14 -6
    14 Bursaspor 15 3 7 5 13 25 14 -12
    15 Serik Belediyespor 15 3 8 4 6 13 13 -7
    16 Altınordu 15 2 7 6 16 18 12 -2
    17 Adıyaman FK 15 3 9 3 12 23 12 -11
    18 Kırşehir Futbol SK 15 3 9 3 12 26 12 -14
    19 Zonguldak Kömürspor 14 2 8 4 13 21 10 -8
    Takım O G M B A Y P AV
    1 Aliağa Futbol A.Ş. 13 10 0 3 25 6 33 +19
    2 Kepezspor FAŞ 12 9 1 2 20 7 29 +13
    3 Edirnespor 12 6 3 3 20 10 21 +10
    4 Ayvalıkgücü Belediyespor 12 5 2 5 11 7 20 +4
    5 İnegöl Kafkas GK 12 6 4 2 12 12 20 0
    6 K.Çekmece Sinopspor 13 4 4 5 15 12 17 +3
    7 52 Orduspor FK 12 4 3 5 11 11 17 0
    8 Kırıkkalegücü FK 12 5 5 2 10 11 17 -1
    9 Mardin 1969 Spor 12 4 6 2 13 12 14 +1
    10 Talasgücü Belediyespor 12 4 7 1 14 19 13 -5
    11 Gümüşhanespor 12 2 4 6 9 13 12 -4
    12 Artvin Hopaspor 12 2 5 5 10 12 11 -2
    13 Malatya Arguvanspor 12 2 7 3 7 12 9 -5
    14 Karabük İdmanyurdu Spor 12 2 7 3 7 21 9 -14
    15 Tarsus İdman Yurdu 12 1 8 3 7 26 6 -19
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
     08/12/2023 Galatasaray vs Adana Demirspor
     09/12/2023 Antalyaspor vs Fatih Karagümrük
     09/12/2023 Samsunspor vs Kasımpaşa
     09/12/2023 Beşiktaş vs Fenerbahçe
     10/12/2023 İstanbulspor vs Alanyaspor
     10/12/2023 Başakşehir FK vs Hatayspor
     10/12/2023 Kayserispor vs Pendikspor
     10/12/2023 Gaziantep FK vs Trabzonspor
     11/12/2023 Konyaspor vs Sivasspor
     11/12/2023 MKE Ankaragücü vs Çaykur Rizespor
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
     09/12/2023 Bandırmaspor vs Kocaelispor
     09/12/2023 Bodrum FK vs Tuzlaspor
     09/12/2023 Ümraniyespor vs Keçiörengücü
     09/12/2023 Sakaryaspor vs Giresunspor
     10/12/2023 Çorum FK vs Erzurumspor FK
     10/12/2023 Manisa FK vs Adanaspor
     10/12/2023 Gençlerbirliği vs Göztepe
     10/12/2023 Eyüpspor vs Şanlıurfaspor
     11/12/2023 Altay vs Boluspor
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
     09/12/2023 Yeni Mersin İdman Yurdu vs Altınordu
     10/12/2023 Diyarbekir Spor vs Ankara Demirspor
     10/12/2023 Hes İlaç Afyonspor vs Bursaspor
     10/12/2023 Karacabey Belediye Spor vs Nazilli Belediyespor
     10/12/2023 Kırklarelispor vs Kırşehir Futbol SK
     10/12/2023 Van Spor FK vs Beyoğlu Yeniçarşıspor
     10/12/2023 Zonguldak Kömürspor vs Serik Belediyespor
     10/12/2023 1461 Trabzon FK vs Adıyaman FK
     11/12/2023 Esenler Erokspor vs Bucaspor 1928
     11/12/2023 Esenler Erokspor - Bucaspor 1928 Esenler Erokspor ligdeki son 5 maçında hiç kaybetmedi  Esenler Erokspor yenilmez
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
     09/12/2023 K.Çekmece Sinopspor vs 52 Orduspor FK
     10/12/2023 Malatya Arguvanspor vs Karabük İdmanyurdu Spor
     10/12/2023 Artvin Hopaspor vs Talasgücü Belediyespor
     10/12/2023 Ayvalıkgücü Belediyespor vs Kepezspor FAŞ
     10/12/2023 Gümüşhanespor vs Kırıkkalegücü FK
     10/12/2023 Mardin 1969 Spor vs Edirnespor
     10/12/2023 Tarsus İdman Yurdu vs İnegöl Kafkas GK
     10/12/2023 Gümüşhanespor - Kırıkkalegücü FK Gümüşhanespor ligde evindeki son 6 maçında hiç kazanamadı  Kırıkkalegücü FK yenilmez
    HABER ARŞİVİ
    ŞANS OYUNLARI
    YUKARI