AFYONKARAHİSAR DERNEKLERİ KOCATEPE ÇALIŞTAYINDA BULUŞTU

TAP) Türkiye Afyonkarahisarlılar Platformu’nun organize ettiği Kocatepe Çalıştayı Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda yapıldı.
 Tarih: 28-08-2023 16:04:31
AFYONKARAHİSAR DERNEKLERİ KOCATEPE ÇALIŞTAYINDA BULUŞTU

AFYONKARAHİSAR DERNEKLERİ KOCATEPE ÇALIŞTAYINDA BULUŞTU

Cumhuriyetinin kuruluşunun 100.yılı kapsamında organize edilen ve Kocatepe bölgesinin önemini ve tanıtımına katkı sağlamak için yapılan çalıştay geniş katımla yapıldı. Çalıştaya, Afyonkarahisar temalı Türkiye’nin birçok ilinde faaliyet gösteren dernek ve vakıf temsilcileri katıldı.

‘ZAFER HAFTASI PROGRAMLARINDA GÖREV ALMAK İSTİYORUZ’

Çalıştayın açılış konuşmasını (TAP) Türkiye Afyonkarahisarlılar Platformu genel Başkanı Dr. Mehmet Ali Danışman, Kocatepe’nin önemini ve tanıtımını tüm dünyaya duyurmak için bu çalıştayı organize ettiklerini ifade etti. Başkan Danışman seneye yapılacak Zafer haftası programında aktif görev almak istedikleri söyledi. Kocatepe çalıştayının düzenlenmesinde büyük katkısı olan Afyonkarahisar’ın yakından tanıdığı yazar Seçkin Köse de çalıştay da görüşülen konuların rapor haline getirilerek yetkililere iletileceğini söyledi.

‘MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİNDE DESTAN YAZILDI’

Afyon Kocatepe Üniversitesi Tarih bölümü hocası Prof.Dr. Ahmet Altıntaş Kocatepe’nin kurtuluş savaşındaki önemini anlattı. Prof. Dr. Altıntaş: ‘Milli Mücadele döneminde Afyonkarahisar’da bir tarih yazıldı. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları dünyaya kafa tutarak bir başarı öyküsü yazdılar. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Genelkurmay Başkanı Tevfik Paşa, Batı Cengiz Komitemiz Paşa birinci, İkinci Ordu Komutan Komutanları ve isimsiz kahramanların huzurlarınızda bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.” Dedi.

  HABER GALERİ
  Bu haber 1180 defa okunmuştur.   Editör: Halil Güler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER İstanbul Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • HABER ARŞİVİ
    YUKARI