Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Kartal’daki programına AK Parti Kartal İlçe Başkanlığı ziyaretiyle başladı.

 

Programda Bakan Kurum’a, AK Parti Kartal İlçe Başkanı Nimet Gündoğdu ve yönetimi, Kartal Belediyesi Meclis Üyelerinden Ömer Uluyurt, Mahmut Yazıcı ve Nizamettin Altuntaş, önceki dönem İlçe Başkanlarından Gürkan Akyol ve Mehdi Akman eşlik etti.

 

İlçe başkanlığında partililere hitap eden bakan Kurum, saha çalışmaları kapsamında Ankara Caddesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştirerek, Kartal esnafıyla buluşarak kısa süreli sohbetlerde bulundu. Esnaf ziyaretlerinin ardından Tamirhane Camii toplantı salonunda düzenlenen Kartal Orhantepe Mahallesi Büyük Dönüşüm Projesi toplantısına katılan bakan Murat Kurum, burada mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

 

Burada deprem bölgesindeki yapımı devam eden kalıcı konutlara ilişkin yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi paylaşımında bulunan Bakan  Kurum konuşmasında, "Depremin üzerinden 77 gün geçti. 100 bininci konutumuzun sözleşmesini yaptık. Temellerini yine Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte büyük bir coşku içerisinde attık.

 

1 yıl içerisinde 319 bin ve toplamda 650 bin konutumuzu 11 ilimizde inşa edeceğiz. Bu söz büyük Türkiye'nin sözüdür. Bu söz güçlü Türkiye'nin sözüdür. Bu söz depremin üzerinden geçen 77 günde 100 bin konutun temelini atan Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın sözüdür" dedi.

 

KURUM'DAN KARTAL'A İKİ BAYRAM MÜJDESİ

Kartal'a ilişkin 2 müjdeyle geldiğini söyleyen Kurum, "Birincisi Kartal Etap 1-Etap 2 diye bildiğimiz Kordonboyu bölgesindeki imar planlarını onayladık. Kesinleştirdik ve artık Kartal'ın en sonunda en problemli yeri diyebileceğimiz alanda yeşil alanlarıyla, yollarıyla vatandaşımızın dönüşümünün yapılabilmesi adına hiçbir sorunu, hiçbir problemi kalmadı. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de elimizi taşın altına koyarız. Dönüşüme destek oluruz. Kartal'daki dönüşüme yine destek olmaya devam ederiz. Planımız bu manada hem Kartal'ımıza hem de İstanbul'umuza hayırlı uğurlu olsun diyorum.

Bu plan çerçevesinde birinci etapta Kordonboyu Mahallesi, Yukarı ve Petrol İş Mahallelerimizin bir kısmı kapsayan yaklaşık 14 hektarlık bir alandan bahsediyorum. Dolayısıyla bu alanda devletimiz, bakanlığımız kentsel dönüşüm genel müdürümüzle verilebilecek tüm destekleri inşallah burada vermeye devam edeceğiz. Eski TEKEL arazisinin olduğu yerde Adalet Bakanlığımızla da konuştuk. Burada, bu alana ilişkin milletimizin millet bahçesi talebi var. Millet bahçesi yapımı için biz sizden tahsisini alıyoruz ve milletimize millet bahçesi kazandıracak inşallah adımı orada da atıyoruz. Kartal'daki taş ocağı. Belki de dünyada da örneği yok. Kartal'daki Taş ocağının olduğu yere millet bahçesi yapıyoruz" diye konuştu.

 

"10 BİN ORHANTEPELİ KARDEŞİMİZİ İLGİLENDİREN BİR PROJE"

Orhantepe Mahallesi'ndeki dönüşüm projesine değinen Kurum, "Orhantepe'mizde Yeşilyurt apartmanımız yıkılmıştı. Ve biz de burada başlattığımız kentsel dönüşümle birlikte dedik ki. Tüm mahallede yine anlaşan vatandaşlarımız varsa gelsinler biz bu kapsamda devletimiz, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'müzle, TOKİ'miz ile, Emlak Konutumuz ile ne yapılması gerekiyorsa yapıp desteğimizi verelim dedik ve şu an bildiğim kadarıyla 800 konutumuz ki bunun örneği de yoktur İstanbul'da. Kendiliğinden böyle dönüşen, bize inanan, bizimle yol yürüyen ve gerçekten vatandaşı için bu mücadeleyi veren bu iradeyi ortaya koyan örnek bir dönüşümü Kartal'da Orhan tepemizde yapıyoruz. Toplamda 1500 konut, bir de 700 müteahhitlerin yaptığı toplamda 2200 konut, yani 4 ile çarptığınızda 10 bin vatandaşımızı ilgilendirir. 10 bin Kartallı, Orhantepeli kardeşimizi ilgilendiren bir proje" şeklinde konuştu.

Toplantının ardından beraberindeki partililerle birlikte Hürriyet Mahallesi’ne geçen Şehircilik Bakanı Murat Kurum, burada Hürriyet Seçim Koordinasyon Merkezi’ni hizmete açtı. Yoğun bir halk katılımıyla gerçekleştirilen seçim irtibat bürosu açılışında yaptığı coşkulu konuşmasıyla vatandaşlara hitap eden bakan kurum, “Sorunlarınızı çözecek kadrolar AK Kadrolardır, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bunun için 14 Mayıs’ta Hürriyet, ‘Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve AK Kadrolar’ diyecek mi, Hürriyet Sandıkları patlatacak mı.  İnşallah Kartal'da, Orhantepe'de ve Hürriyet’te, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanımıza, liderimize, genel başkanımıza ve AK Kadrolara en yüksek desteği vereceğiz." şeklinde konuştu.