Cemil Ekşi Gözaltına Alındı

CHP Tuzla Belediye Başkan Aday Adayı Cemil Ekşi, dün gece gözaltına alındı. Ekşi’nin gözaltına alınma sebebinin, Orhanlı Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde hakkında açılan bir davayla ilgili olduğu belirtildi.
 Tarih: 05-12-2023 12:23:21
Cemil Ekşi Gözaltına Alındı

Cemil Ekşi Gözaltına Alındı

CHP Tuzla Belediye Başkan Aday Adayı Cemil Ekşi, dün gece gözaltına alındı. Ekşi’nin gözaltına alınma sebebinin, Orhanlı Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde hakkında açılan bir davayla ilgili olduğu belirtildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Tuzla Belediye Başkan Aday Adayı Cemil Ekşi, Orhanlı Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde hakkına açılan bir davadan dolayı gözaltına alındı. Cemil Ekşi 8 yıldır yargıtayda bekleyen dava dosyasının onanmasının ardından, dün gece Tuzla Merkez Karakolu’na götürüldü. Ekşi, bugün mahkemeye çıkarılacak.

Dün gece gözaltına alınan Cemil Ekşi, sosyal medya hesaplarından bir mektup yayınladı.

İşte Cemil Ekşi’nin o mektubu;

Kıymetli Yol Arkadaşlarım, Değerli Dostlarım,

İstanbul'da kazanılacak her bir oyun Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerileri için kritik öneme sahip olduğu bir noktada, iki dönem Orhanlı Belediye Başkanlığı yapan bir kardeşiniz olarak dostlarımızın bizleri göreve çağırmasıyla, önümüzdeki 2024 yerel seçimlerinde Tuzla Belediye Başkanlığı görevine aday adaylığımızı açıkladık.

Ancak uzun yıllardan beri süregelen hakkımızda açılmış bir dosyanın adaylık başvurumuzun hemen ardından karara bağlandığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Dosyanın içeriğini bilen veya bilebilecek konumda olan herkes, şahsımın bu suçu işlemeyeceğine zaten kanaat getirecektir. Kaldı ki; dosyanın soruşturma aşaması da dahil olmak üzere; şahsıma sunulan hiç bir etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmadım. İşlemediğimiz bir suçu kabul edip inzivaya çekilmek yerine, sonuna kadar hukuki mücadelemizi sürdürdük.

Geçmişten gelen ve tüm itirazlarımıza rağmen suçsuzluğumuzu ispatlayamadığımız bir dava dosyası dolayısıyla kısa bir süreliğine aranızda bulunamayacağım. Bugüne kadar doğru olduğuna inandığını savunan, doğrularının arkasında durduğu gibi yanlışlarının da arkasında duracak yürekliliğe sahip bir kardeşiniz, adaleti savunan bir yoldaşınız, her kesimden insanı kucaklayan bir dostunuz, geçmişte olduğu gibi bugün de devletimizin bekası için siyasi adımlar atmakta çekimser davranmayan bir başkanınız olarak; Medrese-i Yusufiye'de sabır sınavından geçeceğiz.

Bilinmesini isterim ki verilen karar her ne olursa olsun; yargı organlarımız ne karar verirlerse versinler, bizlere düşen her zaman devletimiz ve milletimizin yanında olmak, adaleti savunmak ve inancımızı hiç kaybetmemektedir.

En çok üzüldüğümüz ise sizlerle bir arada olamamak, dostlarımıza hasret kalmaktır.

Elbet bir gün tekrar görüşeceğiz.

Sabır ve selametle kalın.

Cemil EKŞİ

Orhanlı Eski Belediye Başkanı

  HABER GALERİ
  Bu haber 761 defa okunmuştur.   Editör: Halil Güler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER İstanbul Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • HABER ARŞİVİ
    YUKARI