BİNLERCE İNSANIN YUVASI SİYASETTEN ÜSTÜNDÜR
.jpg)
"Tuzla’da Yıkımın Değil, Çözümün ve Vatandaşımızın Yanındayız"
Bugün İstanbul’da sadece bir imar ve bürokrasi meselesini değil; binlerce ailemizin geleceğini, sıcak yuvasını ve kentsel yaşam hakkını ilgilendiren tarihi bir duruşu konuşuyoruz.
Tuzla’da geçmişten bugüne uzanan “emsal transferi” uygulamaları sonucunda; iyi niyetle ev sahibi olmuş, birikimini bir daireye yatırmış yaklaşık 30 bin insanımız büyük bir belirsizlik ve mağduriyet riskiyle karşı karşıya bırakılmıştır.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin teftiş raporları ve yaklaşımı doğrultusunda; faturanın doğrudan vatandaşa kesilmesi, kazanılmış dairelerin yıkılması yönünde irade gösterilmesi kabul edilebilir bir kamu anlayışı değildir.
Bir usulsüzlük veya geçmişe dönük idari bir ihmal varsa, bunun hesabı hukuki mecralarda sorumlulardan sorulmalıdır. Ancak bu sürecin cezası, evinde huzurla oturan masum vatandaşın tepesine yıkım kararlarıyla çökmek olamaz.
Tuzla Belediye Başkanı Sayın Eren Ali Bingöl, bürokratik soğukluğa ve katı merkezi kararlara karşı açıkça şunu ifade etmiştir:
"Sonu nereye giderse gitsin, 30 bin insanı evsiz bırakacak bir yıkım kararına imza atmıyorum. Halkımın yanındayım."
Bu açıklama, siyasi kaygıların ve kurumlar arası çekişmelerin ötesinde; vicdanın, sosyal devlet ilkesinin ve vatandaş hakkının savunulmasıdır.
Sayın Bingöl’ün meclisten plan notu değişiklikleri geçirerek mağdur halka hukuki güvence sağlama çabası; tam anlamıyla halkçı ve çözüm odaklı belediyeciliktir.
Tuzla’da yaşanan bu tabloya "müfettiş raporu" veya "mevzuat" penceresinden bakıp binlerce yuvayı kağıt üzerinde yıkmak kolaydır; zor ve ahlaki olan ise hukuk çerçevesinde çözümler üreterek vatandaşı mağdur etmemektir.
Buradan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ve ilgili tüm kurumlara çağrıda bulunuyoruz: Tuzla halkını cezalandıran değil, Tuzla Belediyesi’nin çözüm üreten plan tekliflerine destek veren bir tutum sergileyin.
Yıkım masalarını değil, çözüm masalarını kurun.
Bizler, evini ve geleceğini korumak adına gövdesini taşın altına koyan Tuzla Belediye Başkanı Sayın Eren Ali Bingöl’ün kararlı ve vicdanlı duruşunu sonuna kadar destekliyoruz.
Tuzla halkı yalnız değildir…