ISTANBUL SEÇMENİ TERCİHİNİ EKREM İMAMOĞLU’NDAN YANA KULLANDI

Sandıkların %99.98’sinin açıldığı İstanbul’da Cumhuriyet Halk Partisi adayı Ekrem İmamoğlu kesin olmayan sonuçlara göre %51,08’lik (4.427.455 oy) oranla seçimi kazandı.
 Tarih: 01-04-2024 15:25:52
ISTANBUL SEÇMENİ TERCİHİNİ  EKREM İMAMOĞLU’NDAN YANA KULLANDI

 

ISTANBUL SEÇMENİ TERCİHİNİ 
EKREM İMAMOĞLU’NDAN YANA KULLANDI 

 

Sandıkların %99.98’sinin açıldığı İstanbul’da Cumhuriyet Halk Partisi adayı Ekrem İmamoğlu kesin olmayan sonuçlara göre %51,08’lik (4.427.455 oy) oranla seçimi kazandı.

Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'de yaptığı konuşmasında "16 milyon kazandı. 16 milyon Istanbullu kazandı. Kutlu olsun. Bu seçimin kaybedeni yok. Biliyorsunuz değil mi. Bizim olduğumuz yerde öteki yok. İstanbul'a hayırlı olsun. İstanbul'a, bütün insanlarımıza hayırlı olsun." dedi.

İmamoğlu 2019'da iptal edilen ilk seçimde 13 bin, yenilenen seçimde ise 800 bin oy farkla kazanmıştı. Bu seçimde oy oranını 200 bin daha da arttırdı. CHP'de 2019'daki 14 olan ilçe belediyesi sayısını neredeyse 2 katına çıkardı.

Bayrampaşa, Beyoğlu, Çatalca, Çekmeköy, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Sancaktepe, Şile, Tuzla, Üsküdar, Beykoz ilçeleri Ak Parti'den  CHP'ye geçti.

Seçim sonuçlarını da değerlendiren İBB Başkanı İmamoğlu, "Bizler şunu anladık. Siz istanbul olarak bize dediniz ki İstanbul'da israf dönemi bitti. Temelli kapandı. Tasarruf ve bereket dönemi başladı. İistanbul'da milletin parasının, millete verildiği dönem başladı. partizanlık bitti. partizanlık yok. liyakat var. adalet var." açıklamasında bulundu.

  HABER GALERİ
  Bu haber 563 defa okunmuştur.   Editör: Halil Güler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER İstanbul Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • HABER ARŞİVİ
    YUKARI