M.Süreyya KOÇER "Başlangıçte bebektin" Köşe yazısını yazdı.

Başlangıçta bebektin; Annenin kolları arasında miyavlar gibi ağlar ve kusardın. Sonra sürekli sızlanan bir okul çocuğu oldun El çantanla parıldayan yüzünle okula gitmeye isteksiz hallerinle. Daha sonra aşık oldun ;söylediğin hüzün dolu halk şarkılarıyla. Bir fırın gibi kızgın suratını ah edip sevgilinin kaşlarını çatmasına sebep oldun.
 Tarih: 18-06-2024 16:45:35
M.Süreyya  KOÇER

Başlangıçta bebektin;
Annenin kolları arasında miyavlar gibi ağlar ve kusardın. Sonra sürekli sızlanan bir okul çocuğu oldun
El çantanla parıldayan yüzünle okula gitmeye isteksiz hallerinle. Daha sonra aşık oldun ;söylediğin  hüzün dolu halk şarkılarıyla. Bir fırın gibi kızgın suratını ah edip sevgilinin kaşlarını çatmasına sebep oldun.
Sonra askere gideceksin. Bir tuhaf yeminler edeceksin. Onur kazanma yollarında kıskanç ,kavgada eli çabuk. Hava kabarcıklarına benzeyen ünü arayıp duracaksın. Bir savaş topu namlusu ucunda olsa bile ve belki yargıç olacaksın, belki de serseri ama yargıç olmanı temenni ederim.
Kaşların çatık, sakalın resmi biçimde kesik .Sözlerin bilgece ata sözü ve çağdaş örneklerle dolu .Böylece rolünü oynayacaksın . Gümüş yaş çağı gelip çatınca askılı pantolonlar ve terlikler giyeceksin.
Burnunun üzerinde gözlük gözlerinin altında keseler olacak. Bir zamanlar dünyaya hükmeden o gururun iyice büyüyecek yada küçülüp düğme kadar kalacak. Erkek sesin yeniden çocuk sesi gibi tizleşecek düdük gibi çıkacak.
DERKEN SON SAHNE;
Geriye kalan yalnızca ikinci çocukluk ve unutulmuşluk
                                                                                  S.K.

  HABER GALERİ
  Bu haber 491 defa okunmuştur.   Editör: Halil Güler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER İstanbul Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • HABER ARŞİVİ
    YUKARI