Önce İsrail şimdi de Yunanistan! 'Ortaklarımız Türkiye için her şeyi yapmaya hazırlar!'

'Türkler İHA'larla ilerliyor' diyen Yunan basını, 'Endişe verici olan Avrupalı ortaklarımızın Türkiye'yi AB güvenlik mimarisinin bir parçası olarak görmesi ve bunu başarmak için her şeyi yapmaya hazır olması' değerlendirmesinde bulundu.
 Tarih: 09-11-2025 11:55:08
Önce İsrail şimdi de Yunanistan! 'Ortaklarımız Türkiye için her şeyi yapmaya hazırlar!'

Önce İsrail şimdi de Yunanistan! 'Ortaklarımız Türkiye için her şeyi yapmaya hazırlar!'

'Türkler İHA'larla ilerliyor' diyen Yunan basını, 'Endişe verici olan Avrupalı ortaklarımızın Türkiye'yi AB güvenlik mimarisinin bir parçası olarak görmesi ve bunu başarmak için her şeyi yapmaya hazır olması' değerlendirmesinde bulundu.

ürkler İHA'larla ilerliyor" yorumunda bulunan Yunan basını, Türkiye savunma sanayisinin Ankara'nın diplomatik nüfuzunu önemli ölçüde güçlendirdiğini yazdı.

  • Geçtiğimiz günlerde İsrail medyası da Türkiye'nin İHA alanında önemli bir rakip haline geldiğini belirterek Suriye'de bir İHA çatışmasının ortaya çıkacağını aktarmıştı.

Savunma alanında ülkelerle yapılan işbirliğinin Türkiye'nin kendisini küresel bir güç haline getirecek bir plan doğrultusunda hareket ettiğini doğruladığı dile getirildi. Haberde, "Kendi sistemlerini üreterek savunmada öz yeterlilik sağlamayı hedefleyen Türkiye'nin dış pazarlara bağımlılığını azaltmayı hedeflediği aşikar" denildi.

Birçok Avrupa ülkesinin AB'nin yeni savunma finansmanı aracı Avrupa Güvenlik Eylemi'ne (SAFE) Türkiye'nin dahil edilmesi konusunda istekli olduğu kaydedildi. Haberde Türkiye'nin yakın zamanda Eurofighter satın alması ve ikili düzeyde varılan anlaşmalarına atıfta bulunuldu.

Yunanistan'da İHA endişesi büyüyorYunanistan'da İHA endişesi büyüyor

Savunma alanında ortaya konulan verilen Türkiye'nin önemli bir güç olduğunu doğruladığı ifade edildi. Türkiye'nin küresel silah ihracat pazarındaki konumuna dikkat çekildi.

Türk savunma sanayisinin sürekli güçlenme ve gelişme sürecinde olduğunun altını çizen Yunan basını, "Endişe verici olan, Ankara'nın sınır tanımayan bir şekilde hareket etmesi.

Aynı derecede endişe verici olan ise, Avrupalı ortaklarımızın Türkiye'yi AB güvenlik mimarisinin bir parçası olarak görmesi ve bunu başarmak için her şeyi yapmaya hazır olması.

Ankara'nın Avrupalıların zaaflarını fark ettiği ve bu boşlukları doldurmaya hazır olduğunu ilan ettiği aşikar.

Aynı zamanda, uluslararası sistemin, siyasi ve savunma sisteminin değiştiği ve güç dağılımının yeniden yapıldığı da aşikar ve Türkiye varlığını ilan ediyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin savunma sanayiindeki yükselişi İsrail’i rahatsız etti. Tel Aviv merkezli Globes gazetesi, Türkiye’nin Bayraktar TB2’lerle elde ettiği küresel başarıyı hedef alırken, iki ülke arasında “İHA savaşı” yaşanabileceği iddiasında bulundu.

İsrailli yazar Türkiye’nin savunma gücünden duydukları rahatsızlığı gizleyemedi.

Globes yazarı Din Şmuel Elmas, "Türkiye önemli bir rakip" ifadelerini kullandı. Bayraktar TB2’lerin İsrail yapımı Heron sistemlerini gölgede bıraktığını yazan Elmas, Tel Aviv’in 600’ü aşkın Bayraktar ihracatıyla ulaşılan Türk üstünlüğünden endişe duyduğunu kabul etti.

Bar-Ilan Üniversitesi’nden Dr. Eyal Finko ise “Türklerin Suriye’nin kuzeyinde, İsrail’in ise güneyde bulunması durumunda çatışma hava sahasında yaşanabilir” diyerek bir “İHA savaşı” senaryosu çizdi.

Ancak aynı haber, Türkiye’nin insansız sistemlerdeki başarısını dolaylı biçimde de kabul etti.

Kaynak :Haber 7

Etiketler
  HABER GALERİ
  Bu haber 292 defa okunmuştur.   Editör: Halil Güler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Dünya Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • HABER ARŞİVİ
    YUKARI