PEFHEM THM Korosundan Muhteşem Aşık Veysel’i Anma Konseri

Başkanlığını Serdar Özalkak’ın yürüttüğü Pendik Folklor Halk Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü (PEFHEM) Türk Halk Müziği Korosu geçtiğimiz Çarşamba akşamı Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde unutulmaz bir Aşık Veysel’i anma konseri düzenledi.
 Tarih: 24-11-2023 17:01:43
PEFHEM THM Korosundan Muhteşem Aşık Veysel’i Anma Konseri

PEFHEM THM Korosundan Muhteşem Aşık Veysel’i Anma Konseri

Başkanlığını Serdar Özalkak’ın yürüttüğü Pendik Folklor Halk Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü (PEFHEM) Türk Halk Müziği Korosu geçtiğimiz Çarşamba akşamı Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde unutulmaz bir Aşık Veysel’i anma konseri düzenledi.

 

Protokolde; Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Kültürden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öğütçü, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Genç, Kızılay Pendik Şube Başkanı Nurettin Beşinci, Batı Mahallesi Muhtarı Hülya Büyüktopçu, Kent Konseyi Başkanı Süleyman Yılmaz, ilçemizdeki diğer kültür derneklerinin başkan ve yöneticileri yer aldılar.

Sunumunu Nurdan Sezer’in, koro şefliğini ise Pınar Dilek Yılmaz yaptığı etkinlik iki bölüm halinde gerçekleştirildi.

Koro ilk bölümde Aşık Veysel’in eserlerini seslendirirken, ikinci bölümde sıra gecesi tadında Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ yörelerinden türküler koro ve solo olarak seslendirildi. Koroya yer yer salondaki davetliler de eşlik ettiler.

Konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edilen Kaymakam Mehmet Yıldız; “Koromuzun bu muhteşem performansından sonra tüm kelimeler kifayetsiz kalır. O yüzden bir konuşma yapmak yerine salondan koromuza kuvvetli bir alkış istiyorum” diyerek performans sergileyen koro üyelerine ve PEFHEM yönetimine jest yaptı.

PEFHEM Başkanı Serdar Özalkak ise konuşmasında; “Bu yağmurlu havaya rağmen salonumuzu dolduran sanatseverlerimize ve programımıza katılarak bizleri onurlandıran İlçe Kaymakamımız Mehmet Yıldız’a; bize bu imkânı sunan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’e, Kültür İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcımız Hakan Öğütçü’ye teşekkür ediyorum” dedi.

 

Program çiçek takdimleri ile sona erdi.

  HABER GALERİ
  Bu haber 1286 defa okunmuştur.   Editör: Halil Güler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER İstanbul Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • HABER ARŞİVİ
    YUKARI