Pendikte 30 yıl sonra kazanabileceğimiz SEÇİMİ KAYBETTİK

Pendik’in sevilen siyasetçisi ve iş insanı aynı zamanda önceki dönem CHP Pendik ilçe başkanı, Bayram BEKAR geleneksel kahvaltı programında yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.
 Tarih: 11-06-2024 17:11:44   Güncelleme: 12-06-2024 13:42:44
Pendikte 30 yıl sonra kazanabileceğimiz SEÇİMİ KAYBETTİK

   Pendikte 30 yıl sonra kazanabileceğimiz SEÇİMİ KAYBETTİK

   Pendik’in sevilen siyasetçisi ve iş insanı aynı zamanda önceki dönem CHP Pendik ilçe başkanı, Bayram BEKAR geleneksel kahvaltı programında yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

   Sıcak ve samimi bir ortamda geçen programında karşılıklı selamlaşmadan sonra Bayram BEKAR coşkuyla kutlayacağımız  19 Mayıs Atatürk'ü anma  Gençlik ve Spor  Bayramı mesajında

    Bu heyacanı yüreğinde hisseden dünyanın dört bir yanındaki herkesin 19 MAYIS ATATÜRK’ü ANMA GENÇLİK ve SPOR BAYRAMINI KUTLUYOR, bize bu toprakları yurt eden başta MUSTAFA KEMAL ATATÜRK olmak üzere tüm GAZİ ve ŞEHİTLERİMİZ’i SAYGIYLA anıyorum dedi.     

   31 Mart 2024 de yapılan yerel seçimde, Kazanan Belediye başkanlarımzı, Meclis üyelerimizi ve Muhtarlarımızı tebrik ediyor başarılar diliyorum, diyen Bayram BEKAR; Ulusal gündemle beraber yerel seçimleri ve partisinin performansına dönük değerlendirmelerde bulunup basın mensuplarını sorularını cevaplandıran Bayram BEKAR; Şunları söyledi.

   Elbette Yerel seçimlerin sonuçlarını yerel seçimlerde yarışan özellikle belediye başkan adaylarının  vizyonu, karizması, projeleri, performansları ile birlikte halkla kurdukları samimi ve içten bağ birinci dereceden etkili olur. sn Ekrem İMAMOĞLU VE sn Mansur YAVAŞ sn Ahmet KAYA nın illerinde olduğu gibi. Bununla beraber, elbette Meclis üyesi listelerinin ilçelerin seçmen profiline uygun sosyal, siyasal, ekonomik sınıfları temsil eden, ilçenin demografik yapısına ve yerel yönetimler konusunda liyakatli üyelerden seçilmesi ve belediye başkan adayları, meclis üyesi adayları ve parti örgütlerinin uyumlu çalışması seçim sonuçlarına direkt etki eder dedi.

   Büyük bir bölümü l0.000 tl maaş alan emeklilerimiz, sattığını yerine koyamayan esnafımız, maliyetininin altında ürünü satan çiftçilerimiz, yatırım yapmaktan korkan yatırımcılarımız, kirasını ödeyemeyen kiracılarımızın haklı isyanı.                                               Filistinin kuşatılmasında Filistin topraklarında İsrail’in katliamlarına rağmen, AKP hükümetinin İsrail’le yürüttüğü ticari ve diplomatik ilişkilerin halkın vicdanında yarattığı derin üzüntü ve tepki, Başta Suriyeliler olmak üzere 10 milyon DÜZENSİZ GÖÇMENİN yaratığı rahatsızlık, Yurttaşlarımızın günlük yaşamını, yaşam kalitesini ve moral değerlerini etkileyen benzer olumsuzluklar, Seçim sonuçlarına ön görüldüğünden çok daha fazla etki etmiştir.

     Türkiye genelinde 12 Eylül 1980 den sonra aldığı en yüksek ( % 37.76 ) oy oranı ile büyük şehir belediye başkanlığı sayısını 14 e, il belediye başkanlığı sayısını 21 e, İlçe belediye başkanlığı sayısını 337 ye çıkartan CHP SEÇİMİN KAZANANI, KAYBEDENİ ise AKP dir. dedi.

    İstanbul Büyük şehir belediye başkanlığı seçimini, rakibine bir miyon oy (% 12) gibi çok büyük bir  fark atarak kazanan sn Ekrem İMAMAOĞLU, ortaya koyduğu başarılı performansla İBB Mecli üyeliği sayısını 185 e çıkartarak (CHP 185, AKP 129 ve MHP 2) meclisteki çoğunluğuda elde etti. Bunun yanında 14 olan İlçe belediye başkanlığı sasını 10 ilçe artırarak ( CHP 26 / AKP 13) 26 ilçe belediye başkanlığının kazanılmasına, Örgütümüzün tüm paydaşları ile birlite çalışarak azımsanmayacak katkı sundu. Dolayısı ile Istanbul da SEÇİMİN KAZANANI CHP, KAYBEDENİ AKP dir.

    Pendik ilçemizde, malesef tüm olumlu göstergelere rağmen, İBB Bşk. Sn İMAMOĞLU’nun Pendikte aldığı oranda ve sayıda oy alabilysedik ( E. İmamaoğlu %44 ile 190.025 oy / T. Balyalı % 42.78 ile 179.608 oy) belediye başkanlığı seçimini kazanmış olurduk. PENDİK ‘te 30 YIL SONRA KAZANABİLECEĞİMİZ SEÇİMİ KAYBETTİK. dedi. (2019 yılındaki Yerel seçimlerde Pendik ilçe belediye başkan adayımız, sn M. Salih USTA, 2019 da da İBB Bel. Bşk . adayımız olan sn Ekrem İMAMOĞLUN’dan fazla oy almıştı.)                                                   

   Toplantıda, Pendik’ te CHP parti örgütünüz ve Adayınız yeteri kadar çalışmadımı sorusuna

 Bekar, CHP örgütü, Kadın kolu, Gençlik kolu, Mahalle birim başkanları, Meclis üyeliğne aday olan arkadaşlarımız, Yöneticilerimiz, Partimizin önde gelen kanaat Önderleri, okul sorumlularımız, sandık sarumlularımızla birlikte seçim sürecince, ve seçim günü seçim mahallerinde olağan üstü bir gayretle ve heyecanla çalıştı hepsine çok teşekkür ediyoruz. Lakin Kampanyamızda planlama hataları görev yetki karmaşası yaşanması sonucu, seçim süreçini yönetmek üzere kurulan, SEÇİM KOMİTESİ, GÖREVİNİ SÜRDÜREMEDİ ve İSTİFA etti. Pendik ilçe başkanı, belediye başkan adayı ve ajans arasında çalışmaların öncelikleri gereklilkleri konusunda yaşanılan uyumsuzlık, ve anlaşmazlıklar, çalışmaları olumsuz şekilde etkilediği söylenebilir dedi.

Toplantıda sorulan bir başka soru? Bu kadar büyük seçim bütçesiyle girilen seçimde doğru kadrolar kuruldu mu? Pendik’in sorunları ve demografik yapısı doğru analiz edildi mi? 250.000 karadenizli seçmenin olduğu bir ilçede listelerinizde seçilebilecek sırada yeteri kadar, karadenizli aday varmıy dı?  Meclis üyeliğinde doğru isimler tercih edildi mi? sorusuna,

Bayram Bekar sunları söyledi.  Belirtmek isterimki, bu seçim bütün partilerimizin çok büyük paralar harcadığı bir seçim oldu, SİYASETİN FİNANSMANI konusu önümüzdeki süreçte daha fazla tartışılacak bir konu olarak hepimizin söylecekleri olacaktır. OLMALIDIR Meclis üyeliği için talep açan partili arkadaşlarımızın tamamı çalışkan, partimiz en iyi şekilde temsil edecek nitelikte arkadaşlarımızdan oluşmaktaydı. Aynı şekilde Seçilen meclis üyelerimiz, çalışkan ve partimizi iyi temsil edeceklerdir, hepsini tekrar tebrik ediyor başarılar diliyorum.  Maalesef Pendik’imizin demogrfik yapısına uygun bir meclis sıralaması yapamadı, Trabzon, Ordu, Giresun, Kastamonu başta olmak üzere 260.000 cıvarında karadenizli seçmen yaşadığı pendikte Meclis listemizde bölge insanımızı heyecanladıracak bir Karadenizli Meclis üyesi adayın bile yazılmamış olması bölge insanın tercihinde etkili olmuştur. Seçim bildirgelerinde ve seçim kampanyalarında Pendik’in en önçelikli sorunu kentsel dönüşüm,   mülkiyet sorunları riskli yapı, ulaşım, ve imar planları gibi teknik konular olduğunun tesbitini yapanların belediye meclis listesini yaparken seçilebilecek sıraya bir tane bile şehir plancı-mimar gibi teknik donanımlı bir meclis üyesi bile yazılmamıştır. 750 bin nüfuslu PENDİK’te, partimizi Belediye İMAR KOMİSYONUNDA temsil edecek, mevzuata hakim bir meclis üyesinin dahi olmaması, tam anlamıyla sorumsuzluktur. Yerel seçimlerde Belediye başkan aday ve meclis üyeleri her ne kadar bir bütün olsada, yerel seçimlerde seçimlerin baş aktörleri belediye başkan adaylarıdır, seçim sonucuna dönük rakamlarda bunun böyle olduğunu gösteriyor dedi.

 Bayram Bekar'a sorulan başka bir soru?  Konuşmanızın başında da, Ekrem İMAMOĞLU, Mansu YAVAŞ ve Ahmet KAYA’dan örnekle yerel seçimlerde belediye başkan adaylarının rölünü önemine dikkat çektiniz, buradan yola çıkarak Pendik belediye başkan adayınız Tarık Balyalı’nın başarılı olmadığını mı söylüyorsunuz.?

Ben söylüyorum rakamlar da beni doğruluyor, Partimiz 2019 yerel seçim sonuçlarına göre; 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, Türkiye genelinde oyunu %12 İstanbul’da %10, Pendik ilçesi seçimlerinde İBB Bel.Bşk adayı Ekrem İMAMOĞLU oyunu % 4 artırarak %44 oy oranı ile 190.025 oyla 1. Oldu Pendik meclis üyeliklerinde oyunu % 3 artırarak 176.000 oyla 13 olan meclis üyeliği sayını 19 çıkarttı. Pendik belediye başkanlığı seçiminde ise T Balyalı oyunu sadece % 1.5 artırarak ( Bu oran Anadolu yakası 1. Bölgenin açık ara en düşük oranıdır) sadece 180.000 oy alabildi yani sn İmamoğlunu aldığı oyu alabilseydi biz Pendik’de seçim kazanmış olurduk. Beldiye başkan adayımızın ortaya koyduğu tutum, davranış, tercih ve performans Pendik seçmeninden kendi yaşadığı mahalle de dahil olmak üzere, yeteri kadar destek görmemiştir.  Dolayısı ile Pendik’te seçimin KAYBEDENİ Tarık Balyalı dır.

Toplantıda sorulan bir soruda,  Geçtiğimiz günlerde önceki dönem meclis üyesi ve bu dönem meçlis üyesi adayı Kutlu Özdemir tarafından yapılan kamu oyu açıklaması sosoyal medya hesaplarında paylaşıldı, paylaşımda, özetle Kutlu Özdemir tarafından ilçe başkanı N. Güneri’nin biligisi dahilinde xxxcafede iki ilçe yöneticisine 15.000 dolar nakit para verdiğini, paranın akıbetini sorguladığı şeklinde yansıdı, sormak istiyorum İBB meclis üyesi olmak için seçilen bu yöntem CHP’de yerleşmiş bir anlayış mı? CHP’de ilçe başkanlığı yapmış bir kişi olark cevaplar mısınız?

Bayram Bekar bu soruya şöyle cevap verdi. Kutlu Özdemir ilgili iddasını CHP Pendik ilçe başkanlığına resmi sayı tarih numaralı ve ilgililerin isimlerinin açık açık yazılı olduğu dilekçe ile idiasını resmi olarak sorgulamış olduğunu sosyal medya paylaşımlarından takip ettim. Bundan sonrasını Partimizin yetkili kurumları mutlaka değerlendirecek ve bir disiplin süreci işletilecektir. Pendik kamu oyunda, Partilikerimizinde vicdanını rahatlatacak bir sonuç cıkacaktır, bizde takipcisi olacağız. Partimizde meclis üyeliği sıralamasının yapılmasında bir kaç önemli konuda dikkatli seçimler yapılmamış olsada, ne ilçe başkanımız, ne Yönetimimiz, ne de belediye başkan adayımız, böyle bir çirkinliğin içinde asla olmayaçaklarını söyledi.

Toplantının sonuna doğru, Bayram BEKAR’a, CHP Pendik ilçe başkanı Niyazi Güneri’nin, seçildiği kongrede sarf ettiği; ‘’Ben Pendik Belediyesini kazanmak için ilçe başkanlığına adayım, onun için ilçe belediye başkanlığını kazanamazsak, istifa edecğim ve bir dahaki kongrede aday olmayacağım,sözleri hatırlatılarak İlçe başkanı NİYAZİ Güneri görevini bırakmalı mı? İstifa etmeli mi? diye soruldu.

Bayram Bekar bu soruya karşılık şunları söyledi. Niyazi bey İlçe kongremiz sürecinde, delegelerimizi heyecanladırıp kongereyi kazanmak için böyle idialarda bulundu, kongreyi kazandı lakin seçimleri kaybettik, Niyazi beyde anlamıştırki, kampanyalarda verdiğimiz sözlere dikkat etmek gerekiyormuş, sonuçta verdiğiniz söz sizi bağlar insanlarda haklı olarak bunu size hatırlatır. Niyazi bey İstifa etmedi, önümüzdeki kongrede aday olur mu? Bunu da yaşayıp göreceğiz, dedi.                                                           

Yerel basınımıza çok teşekkür ediyorum diyen Bayram Bekar’a bizde çok teşekkür ediyoruz.                                     

  HABER GALERİ
  Bu haber 4005 defa okunmuştur.   Editör: Halil Güler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER İstanbul Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • HABER ARŞİVİ
    YUKARI