beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escortlar beylikdüzü escortlar beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü

“Suriye Halk Devrimi ve Türk Dış Politikasında Suriye” Konulu Panel Pendik’te Yapıldı

PESİAD ve Pendik Belediyesi ortaklığında, “Suriye Halk Devrimi ve Türk Dış Politikasında Suriye” başlıklı panel Pendik Atatürk Kültür Merkezinde düzenlendi.
 Tarih: 05-02-2025 18:13:41
“Suriye Halk Devrimi ve Türk Dış Politikasında Suriye” Konulu Panel Pendik’te Yapıldı

“Suriye Halk Devrimi ve Türk Dış Politikasında Suriye” Konulu Panel Pendik’te Yapıldı

Pendik Sanayici ve İş Adamları Derneği (PESİAD) ve Pendik Belediye Başkanlığı işbirliği ile "Suriye Halk Devrimi ve Türk Dış Politikasında Suriye" konulu panel AKM'de yoğun bir katılımla gerçekleşti.

.Moderatörlüğü Doç.Dr.Turgay Yerlikaya'nın yaptığı  panele konuşmacı olarak yer alan İstanbul Yeniyuzyil Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yaşar Salihoğlu, Milli Savunma Üniversitesi'nden Dr.Abdullah Erboğa Suriye'nin geleceğinin Türkiye açısından kritik önemini yakın tarihteki gelişmeler ışığında aktardı.

p2-091.jpg

Panele; Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız,Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin,Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertan Saygın,Pendik Kaymakamlığı Sosyal Birimler Müdürü Yıldıray Karaca,PESİAD Başkanı Cüneyt Battal, İlçe Emniyet Müdürü Oktay Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Fahri Tırıl,Yeniden Refah Partisi Pendik ilçe Başkanı Fatih Yavaş, Anavatan Partisi Pendik İlçe Başkanı Fatih Korkusuz PESAİD Yönetimi ile çok sayıda birim müdürleri yer aldı.

 PESİAD Başkanı Cüneyt Battal panelin açılış konuşmasında kısa bir söz alarak Suriye'de yeni bir oluşumun ülkemizi ilgilendirdiği kadar iş dünyasını da ilgilendirdiğini belirterek süreci yakından takip ettiklerini ve gerektiğinde  PESİAD olarak Suriye'nin yeniden yapılandırılmasına katkı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

pesiad-battal-001.jpg

Prof. Dr. Yaşar Salihoğlu Suriye'nin Halk Devrimi sonrasında özgürlüğüne kavuştuğunu ifade ederek bölgede PKK'nın tamamen yok edilmesi için TSK'nın kararlıkla mücadele ettiğini söyledi. Hacıoğlu Türkiye'nin Suriye'de söz hakkına sahip olduğunu vurgulayarak asıl amacın  ABD ve diğer işbirlikçilerin maşası görevi gören PKK yapılanmasının kökünün kazınması olduğunu belirtti.

Terörsüz Türkiye yaratılması adına çalışmaların devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Yaşar Salihoğlu esas meselenin Gazi Meclisinde söz alan terör işbirlikçlerine yönelik olduğunu bunun yolunun ise Kandilden gelecek olan bir çağrıya bağlı olarak gelişeceğini söyledi. Salihoğlu PKK'nın siyasi uzantılarının Kandil'den emir alarak yol izlediklerinin herkes tarafından bilindiğini buna rağmen kayyımlarla ülkenin iç dinamiklerinin yok edilmesine yönelik hareket içinde olduklarını ve Türkiye'nin buna asla izin vermeyeceğini söyledi. 

pesiad-2-003.jpgp4-023.jpgpesiad-akymakam-5.jpg

  HABER GALERİ
  Bu haber 738 defa okunmuştur.   Editör: Halil Güler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER İstanbul Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • HABER ARŞİVİ
    YUKARI