Mbappe yıllar sonra açıkladı! 'Bana maymun dediklerinde...'

Fransa Milli Takımı ile Dünya Kupası'na gitmeye hazırlanan Kylian Mbappe, son açıklamalarıyla gündeme düştü. Mbappe'nin ırkçılığa maruz kaldığı anları anlatması sosyal medyada çok konuşuldu.
 Tarih: 11-11-2022 19:00:00
Mbappe yıllar sonra açıkladı! 'Bana maymun dediklerinde...'

Paris Saint-Germain ve Fransa Milli Takımı'nın genç yıldızı Kylian Mbappe, Amerikan menşeili Sports Illustrated'a önemli açıklamalarda bulundu.

Paris Saint-Germain'de kariyerini devam ettirme sürecini ve Fransa Milli Takımı'ndaki yolculuğunu anlattı.

Yaz transfer sezonunda Real Madrid'in kapısından dönen Kylian, takımıyla yeni kontrat yapmış ve 3 yıl daha 'PSG' demişti. Mbappe, bu hamlesinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un payını da aktardı.

Ancak açıklamalarında EURO 2020 turnuvası esnasında maruz kaldığı ırkçılık olaylarına da yer vermesi dikkat çekti.

Milli takımı bırakmanın eşiğine gelen Mbappe, neden 'Devam' kararı aldığından da bahsetti. İşte, Fransız futbolcunun açıklamalarından satır başlıkları!

'BİLİYORUM. AYRILMAK İSTİYORSUN'

Real Madrid'e gideceği esnada Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan telefon aldığını söyleyen Kylian Mbappe şöyle konuştu:

"Emmanuel Macron'la birden fazla defa telefonda konuştuk. Telefonda bana 'Biliyorum. Ayrılmak istiyorsun. Sana Fransa'da çok önemli olduğunu söylemek istiyorum. Gitmeni istemiyorum. Tarih yazabilirsin' dedi. Herkesin beni sevdiğini anlattı. Ona bunun çılgınca olduğunu ama Paris için devam edeceğimi söyledim"

'MAYMUN OLDUĞUMU DÜŞÜNENLER İÇİN OYNAYAMAZDIM'

EURO 2020'de maruz kaldığı tatsız olaydan bahseden Kylian Mbappe, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Maymun olduğumu düşünenler için oynayamazdım. Artık milli takımda oynamayı düşünmüyordum. Daha sonra kendime biraz zaman ayırdım ve bu yönde cesaretlendirdim. İşler yolunda gitmiyorsa pes etmek mantıklı bir yol değil. Sırf bu yüzden birçok kişiye örnek olduğumu düşünüyorum"

Etiketler
  Bu haber 34595 defa okunmuştur.
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Spor Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • HABER ARŞİVİ
    YUKARI