Editör Halil Güler
  21-05-2021 12:21:00

Bu yılda Ramazan Bayramı Buruk Geçti.

Bu yılda
Ramazan Bayramı
Buruk Geçecek
 
Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında, Türkiye'nin 81 ilinde 29 Nisan’da başlayan ve 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00 kadar sürecek olan  sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle hep birlikte bu yılda bayramı buruk şekilde karşılayacağız.
 
Ülkemizde  11 Mart 2020 tarihinde ilk vakanın görüldüğü Covid-19 virüsünün görüldüğü Pandemi hastalığının gölgesinde 2. yıla girmiş bulunuyoruz. 
Kovid-19 salgını kapsamında alınan tedbirler ve uygulamaya konulan kısıtlamalar, ulaşımdan sanayiye, sağlıktan eğitime, üretimden tüketime, ekonomiden dış politikaya kadar birçok alanda hayatı yeniden şekillendirirken, şenlik havasında geçen bayramları da etkiledi.
 
İslam alemi, bir yandan "onbir ayın sultanı" rahmet, bereket ve mağfiret ayı Ramazanın ardından Bayrama kavuşmanın sevincini yaşarken, bir yandan da bayramı salgının gölgesinde geçirecek olmanın burukluğunu hissediyoruz.
 
Pandemi, Bayram namazı ve asırlardır uygulanan aile büyüklerini ziyaret etme,  el öpme, misafir karşılama ve ikramda bulunma, bayramlık kıyafet giyinme, çocuklara şeker ve harçlık verme gibi birçok gelenek ve görenekten  bu Ramazan Bayramı'nda  da uzak kalacağız. 
Bu yıl  Ramazan ayı içerisinde yaptığımız tüm yardımları Yüce Rabbim kabul eylesin. Covid-19 Pandemi hastalığından korunmak için Temizlik, Maske ve Mesafe kurallarına uymayı ihmaı etmeyelim. Bu vesile ile Tüm İslam aliminin Ramazan Bayramını Tebrik Ederim. 
  Bu yazı 4029 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • HABER ARŞİVİ
    YUKARI