ISTANBUL AFYONKARAHİSAR GÖNÜLLÜLER DERNEĞİ HASAN KUNDAKÇI PAŞAYI UNUTMADI

ISTANBUL AFYONKARAHİSAR GÖNÜLLÜLER DERNEĞİ HASAN KUNDAKÇI PAŞAYI UNUTMADI Afyonkarahisar’ın iftarı Merhım Efsane komutan Tamburalı Paşa Hasan Kundakçı için Istanbul Afyonkarahisar Gönüllüleri derneği tarafından Kuranı Kerim okutuldu. Istanbul Kartal Topselvide mahallesinde bulunan dernek merkezinde Merhum Hasan Kundakçı Paşa için okutulan Kuranı Kerim ziyafetine çok sayıda davetli katıldı
 Tarih: 24-01-2023 16:14:58
ISTANBUL AFYONKARAHİSAR GÖNÜLLÜLER DERNEĞİ HASAN KUNDAKÇI PAŞAYI UNUTMADI
ISTANBUL AFYONKARAHİSAR GÖNÜLLÜLER DERNEĞİ HASAN KUNDAKÇI PAŞAYI UNUTMADI
Afyonkarahisar’ın iftarı Merhım Efsane komutan Tamburalı Paşa Hasan Kundakçı için Istanbul Afyonkarahisar Gönüllüleri derneği tarafından Kuranı Kerim okutuldu.
Istanbul Kartal Topselvide mahallesinde bulunan dernek merkezinde Merhum Hasan Kundakçı Paşa için okutulan Kuranı Kerim ziyafetine  çok sayıda davetli katıldı. Dernek Başkanı Mustafa Güler Yaptığı kısa selamlama konuşmasında Afyonkarahisar’ımızın topraklarında yetişen ve Ülkesine yıllarca Üst düzet komutam Namı değer Tamburalı Paşa Hasan Kundakçı Paşamız için de biz de dernek olarak Kuranı Kerim okutarak ruhuna fatiha dedik.  Allah Mekanını cennet eylesin dedi.
Hasan Kundakcı Paşa,Tansiyon düşüklüğü şikayetiyle gittiği Kavacık'taki özel bir hastanede hayatını kaybetmişti. Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı için Selimiye Camisi'nde askeri tören düzenlendi. 
 
BİRÇOK ESKİ KOMUTAN KATILDI
Törene eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu, 1. Ordu Komutanı Ali Sivri, emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, emekli Korgeneral Zekai Aksakallı, emekli Orgeneral Fikret Özden Boztepe, emekli Albay İsmet Çıngı ve Kırmızı Kedi Yayınevi sahibi Haluk Hepkon'un yanı sıra birçok sivil ve asker şahıs katıldı. 
EŞİNİN YANINDA DEFNEDİLDİ
Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı'nın naaşı cenaze namazının ardından yapılan askeri törenle Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü. Burada eşinin yanında defnedildi.
 
Hasan Kundakçı kimdir? Hasan Kundakçı, 1937 yılında Afyonkarahisar Sandıklı’da doğdu. 1955 yılında Kuleli Askeri Lisesi'ni bitirerek Kara Harp Okuluna girdi. 1957 yılında Kara Harp Okulu'ndan piyade asteğmen olarak mezun oldu. 1961-1962 yıllarında, 12. Kore Bölüğü'nde takım komutanlığı, 1965-1967 yıllarında Ağrı ve Tendürek Dağları'nda sınır bölük komutan­lığı yaptı.
1979-1980 yıllarında Kıbrıs'ta 230. Piyade Alayı komu­tanlığı yaptı. 1984'te tuğgeneralliğe yükseldi. İki yıl 70. Mekanize Piyade Tugayı komutanlığı ve Siirt'te Sıkıyönetim komutan yardımcılığı görevini yürüttü. 1986 yılında Özel Harp Dairesi başkanlığı'na atandı. 1970’li yıllarda Atina'da askeri ataşe olarak görev yaptı.
1994-95 yıllarında Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Kuzey Irak üzerinde çok etkili bir askerdi. 1993-95 yılları arasında Diyarbakır Jandarma Asayiş Bölge Komutanı olarak görev yapmıştır. 20 Mart 1995 tarihli PKK’ya ağır darbe vuran Cudi Dağı Operasyonu'nu yönetti. Korgeneralliğe ileride Genelkurmay Başkanı olacak Hilmi Özkök'un ardından ikinci sıradan terfi ettirilmiş daha sonra ise emekli edildi. Evli ve iki çocuk babasıdır
  Bu haber 1103 defa okunmuştur.   Editör: Halil Güler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Gündem Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • HABER ARŞİVİ
    YUKARI