M. Ünal Işık
  23-07-2022 23:49:00

Uzun yolculuklar tek adımla başlar.

Uzun yolculuklar tek adımla başlar.

Harika bir kariyer için, tutkulu bir başlangıç.

Hayatımızın her döneminde yakın çevremiz tarafından bizi tutku ve hayallerimize yönlendiren bir “Hadi!” duymuşuzdur. Bu yüreklendirici ünleme yönelik verdiğimiz tepki çoğu zaman mazeret silsilelerinden oluşan bir adımsızlık hali oluyor. Eğer ki yaptığımız iş bizi heyecanlandıran bir iş değilse bu defa adımlarımız geri geri oluyor. Bu yerinde sekme ya da geriye dönüş davranışı bizi büyük bir kariyerden de uzak bırakıyor.
Amacı ve tutkusu olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez.
Başarılı bir kariyer için tutkulu bir şekilde hedefine odaklanmış ilham perileriyle etrafımızın sarılı olması ve bu hedefe bizi de tutkuyla bağlayacak ortak bir amacın olması gerekir. Başlamak için tutkumuzun farkına varmamız yetse de bu farkındalığı çoktan edinmiş deneyimli insanlarla bir arada bulunmak bizi hedefe daha doğru ve hızlı şekilde yaklaştıracaktır.
 

Destekler ve köstekler bizim onlara verdiğimiz etki alanı kadar bizi etkileyebilir. Hedefe ulaşmak için bu etki alanının kontrolünü kaybetmememiz ve ikisinin ayrımını yapabilmemiz çok önemlidir. Sonucunda kimin ne dediği ya da ne yaptığı değil bizim ne olma yolunda olduğumuz kariyerimizi belirleyecektir.

 
 
 

Hadi o zaman başlayalım!

 

Uzun yolculuklar tek adımla başlar.

  Bu yazı 7298 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • HABER ARŞİVİ
    YUKARI