M. Ünal Işık
  04-02-2023 14:02:00

Odaklanın

 

Odaklanın

 
Arılar hem sokup hem de bal yapamazlar. Bir seçim yapmak zorundadırlar: Ya saldıracaklar ya da bal yapacaklar.” Emanuel Cleaver
 Evet aslında her şeyin başı odaklanmak ama her şeye değil, başarmak istediğimiz, ulaşmak istediğimiz hedef noktası ne ise sadece ona odaklanmak. Belki de çoğu zaman etrafınızda ki kişiler tarafından bu odaklanma seviyeniz o kadar fazla hissedilecek ki sizden endişelenir hale gelinebilecek.
Şöyle bir bakın geçmişten günümüze kadar ki başarı hikayelerine; örneğin Naim Süleymanoğlu ilk dünya rekorunu kırdığında henüz 18 yaşında değildi ve tam 46 kez bu rekoru kırmaya devam ederek başarıdan başarıya koştu, Albert Einstein 6 yaşına kadar konuşamayıp 9 yaşına kadar okuyamadığı ve öğretmenleri tarafından geri zekalı olarak tanımlanmasına rağmen E=mc2 formülü ile tanındı ve Nobel Fizik Ödülü'ne layık görüldü aynı zamanda  yüz yılın en önemli bilim insanlarından biri olarak tarihe geçti.
Bu insanların çoğu birden fazla odak noktası oluşturmadı kendilerine sadece bir tek odak noktası seçtiler.
Daha birçok başarı hikayesi sıralayabiliriz ve bunların hepsini incelediğimizde ortak noktaları tek bir hedefe odaklanmaları olduğunu görmemiz çok da zor olmayacaktır. Aynı anda birçok hedefe ulaşmayı düşünmek; vaktinizi ve enerjinizi dağıtarak kullanmak sizi başarısızlığa, sonunda da mutsuzluğa itecektir.
  Bu yazı 5172 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • HABER ARŞİVİ
    YUKARI